Blog

Terug naar overzicht
Nieuws

Extra vakmensen dankzij succesvol zij-instroomtraject

De een was receptioniste, de ander werkte altijd met cijfers en sinds kort hebben ze allemaal een kwast in de hand! Eenentwintig zij-instromers kwamen via een voorselectie van het UWV terecht bij SchildersSchool, waar ze in de afgelopen weken werden opgeleid tot schilder. OnderhoudNL (powered by Faber), is verantwoordelijk voor de werkplekken van de pas omgeschoolde schilders. Directeur René Janzon vanSchildersSchool vertelt. “De groep is enorm divers; hun eerdere beroepen en leeftijden liggen erg uit elkaar. Het is voor het eerst dat we zo’n traject draaien, maar het verliep soepel. De deelnemers hebben zich de afgelopen twee maanden uit de naad gewerkt om hun certificaat te halen en vanaf komende week gaan ze zes maanden in de praktijk aan de slag. Na die zes maanden bekijken we welk vervolgtraject het best bij ze past.”

Voor voormalig hovenier Mathijs kwam het zij-instroomtraject als geroepen: hij werkte al zeven jaar bij zijn vorige werkgever, maar moest stoppen toen er niet genoeg werk meer kwam. Toen dit traject via de site van het UWV voorbijkwam, twijfelde hij dan ook geen moment: “Ik zag dit echt als mijn kans.” Docent Jacco Spijker ziet een goede nieuwe collega in Mathijs: “Ik bedenk altijd of ik iemand naast mij zou willen op de bouwsteiger”, vertelt hij. “Ik wil iemand naast me die lekker doorwerkt, kan samenwerken en niet geheel onbelangrijk; gezellig is. Dat is Mathijs zeker!”

Oud-telefoniste Marjanca Baks kwam een grote uitdaging tegen in het traject: in het begin was de hoogte van de steiger een moeilijkheid voor haar. Samen met begeleider Wim van der Wulp is ze in stapjes gaan werken aan de hoogte. “Elke dag ging Marjanca onder begeleiding een verdieping hoger”, vertelt hij. “Op een dag stond ze samen met een andere leerling helemaal bovenaan. De hele klas applaudisseerde! Ze spelen elkaar er echt doorheen, dat is fantastisch om te zien!” Inmiddels heeft Marjanca niet alleen leren behangen, sauzen en verven, maar heeft ze ook nog eens haar angst voor hoogte helemaal overwonnen. “Laat maar komen!”

Voormalig technisch administratief medewerker Karim Radi schreef zich direct in toen hij een mailtje van het UWV kreeg met informatie over het traject. Nu hij de eerste fase heeft afgerond, zijn zijn ambities groot: “Ik ga dankzij dit traject nu eerst zes maanden aan de slag bij een groot schildersbedrijf. Daarna kan ik kiezen voor een vervolgtraject bij de SchildersSchool. Als het bedrijf mij goed vindt, dan mag ik blijven. Misschien start ik zelfs wel een eigen schilderbedrijf als ik meer ervaring heb. Ik ken tenslotte ook de bedrijfstechnische aspecten van het ondernemen. Dan noem ik mijn bedrijfje Radi. Klinkt goed, toch?”

Dankzij het traject hebben alle deelnemers straks in iedere geval voor een halfjaar een baan via OnderhoudNL Personeel (powered by Faber). Daarna kunnen ze doorleren bij de Schilders^COOL of bij hun nieuwe werkgever blijven werken. Wij wensen ze heel veel succes bij hun nieuwe carrière!

Wil jij je ook laten omscholen?

Bekijk hier onze mogelijkheden