Schilder Peter: 'Ik blijf tot mijn pensioen lekker bij Faber!’
Terug naar overzicht
Nieuws

Schilder Peter: 'Ik blijf tot mijn pensioen lekker bij Faber!’

Peter Korpel (63) werkt al 47 jaar als schilder. “En na iedere werkdag stap ik weer vol voldoening in mijn auto terug naar huis”, vertelt hij. “Je voelt waardering van je werk en ik ga dit lekker tot mijn pensioen bij Faber blijven doen!”

“Wacht heel even, ik ben zo terug.” Buiten is het drie graden op 4 januari en Peter loopt even terug naar binnen om een sjaal om zijn nek te knopen. Hij is aan het werk aan woningen aan de Eendenkroos in Amersfoort. Het miezert een klein beetje. “Buiten is het een beetje fris.”

Mooi vak in de praktijk geleerd

Binnen loeit de verwarming, maar ook buiten moet er onderhoud worden uitgevoerd aan de woningen die tien tot vijftien jaar geleden zijn gebouwd. “En op mijn leeftijd krijg je snel koude handen”, lacht Peter. Hij is druk met kozijnen en deuren. Die moet worden afgewassen, geschuurd en eventueel bijgegrond. Met zoveel jaar ervaring in het vak, hoeft niemand hem uit te leggen wat hij moet doen. “Daarna gaan uitrepareren, bijvoorbeeld met kit, plamuur of net wat je nodig hebt. En dan ga je weer schuren, bijgronden en afschilderen. Tot alles er weer netjes uitziet.”

De vanzelfsprekendheid waarmee Peter over zijn werk praat, was er niet altijd. Als jonge jongen startte hij wel op de Ambachtsschool, maar hij ging daar zonder diploma weer weg. “En dat maakte ook niet uit, ik was toen 15 jaar oud”, legt Peter uit. “Mijn broer werkte al bij een mooie firma als schilder en daar kon ik ook aan de slag. Ik leerde alles in de praktijk. De mannen lieten mij zien hoe ik moest opbouwen, schoonmaken, gronden, voorlakken en netjes afschilderen.”

Bezige bij vond nieuwe werkuitdaging bij Faber

Peter deed dit jarenlang in vaste dienst, tot er bij zijn werkgever een reorganisatie plaatsvond. Hij was op dat moment 56 jaar oud en kwam op straat te staan. “Het was pure willekeur, maar ik was de sjaak. Uiteindelijk zat ik zeven maanden thuis. Ik wilde echt weer iets doen. Anders ga je je een niksnut voelen, terwijl ik juist een bezig bijtje ben.”

Tekst gaat verder onder de foto

Schilder Peter aan het werk in Amersfoort

Toen kwam Peter Faber tegen. Hij belde, ging in gesprek met Faber en er werd gekeken of er sprake was van een match. “Faber wilde weten of ik gemotiveerd was en ik wilde graag een nieuwe werkgever waar ik tot mijn pensioen lekker aan slag kon. Gelukkig konden we alles snel regelen en een paar weken later stond ik op de steiger.”

Tussentijds veel contact voor optimale werktevredenheid

We zijn nu zes jaar verder en Faber en Peter zijn nog steeds blij met elkaar. Daarvoor is het van belang geweest dat beide partijen constant met elkaar in gesprek zijn gebleven. Faber checkte regelmatig of Peter tevreden was, Peter liet het weten als hij ergens tegenaan liep. Zo regelde Faber anderhalf jaar geleden een auto voor hem, zodat hij ook makkelijk naar verschillende locaties kon reizen.

“Ik werkte in het begin drie maanden voor de ene opdrachtgever en dan weer drie maanden voor de andere. Dat is niets voor mij. Toen heb ik aangegeven dat ik het prettig zou vinden om bij een vast bedrijf te werken. Inmiddels zit ik al heel wat jaren bij Hagemans. En dat bevalt heel goed. Het zijn allemaal leuke mensen en ze hebben respect voor je. En ik voel me echt op mijn plek. Ik doe dit werk al 47 jaar en ik wil lekker naar mijn pensioen toewerken bij Faber.”

 

Wil jij ook, net als Peter, als schilder aan de slag bij een fijne werkgever tot aan je pensioen? Bij Faber hebben we een hoop mooie vacatures.

Staat jouw droom vacature er niet tussen?

Laat jou wensen aan ons weten en wij helpen je alsnog aan jouw droombaan.

Neem contact met ons op