Faber Vakschool

Meer weten over de Faber Vakschool?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.


Waarom de Faber Vakschool?

Wist je dat er genoeg schilder-, timmer- en metselwerk beschikbaar is? Meer dan dat er schilders, timmermannen en metselaars zijn. Gek, want als schilder, timmerman of metselaar heb jij een mooie baan. Een baan met zekerheid én een goed salaris. En een baan waar jij mag maken en creëren. Een baan waar je trots op mag zijn. Misschien een baan voor jou?

Faber is verliefd op de bouw- en schildersbranche. Met ons vak, maken we dromen van anderen waar. Zo knap je als vakkracht bijvoorbeeld een oud monumentaal pand weer op. Of werk je mee aan het bouwen van een droomhuis voor een ander. Hoe gaaf is dat? Onze liefde voor deze branche willen we graag met jou delen. Daarom hebben we onze Faber Vakschool opgericht.

Wat kan Faber jou bieden?

Binnen de Faber Vakschool bieden we opleidingen aan met een baangarantie. In een eerste gesprek ontdekken we eerst waar jouw passie ligt en of het volgen van een werk- en leertraject bij je past. Ben je net als ons verliefd geworden op ons vak? Dan kun je een opleiding bij Faber gaan volgen. Tijdens deze opleiding leer je de basis van het vak.

 

 

 

Het opleidingstraject

We beginnen met interne theorie en een praktijkopleiding. Deze opleiding duurt vier weken. Gaat dit goed? Dan ga je aan de slag bij een van onze partners. Een betaalde* stage van tien weken. Uiteraard kijken wij bij Faber mee en bieden we begeleiding. Zo maken we samen tijdens je stage een carrièreplanning met vervolgstappen op maat!

Loopbaanplanning

Wil je in de praktijk leren? Of ben je juist op zoek naar verdieping in de vorm van de schildersvakopleiding? Bij Faber sta jij centraal. Als medewerker, maar vooral als mens. Daarom is opleiden bij ons maatwerk. Wij willen dat jij je goed voelt en werk hebt waar je trots bent. Dus of jij je nou wil specialiseren in renovatiewerk, in loondienst wil werken of uiteindelijk eigen ondernemer wil worden. Faber is er voor jou. Tot aan je pensioen.

Maak, leer, faal, sta weer op, leun en ontwikkel.
Faber is jouw vertrouwde thuisbasis.

Voor wie is dit opleidingstraject interessant?

Jij wilt als schilder, bouwen, creëren en maken. Jij wilt de dromen van anderen en jezelf waarmaken. Jij wilt een mooi vak waarmee jij het verschil maakt, maar ook zekerheid en een goed salaris hebt. Maar waar begin je als je nog niet de juiste opleiding hebt afgerond? En wat als je niet zeker weet of je de schildersvakopleiding van drie jaar kan of wil afronden? Faber is graag jouw startpunt en vertrouwde thuisbasis.

Goed om te weten:

  • Wij leren jou op de Vakschool de basis waarmee jij als schilder aan de slag kan. Vervolgens leer jij, afhankelijk van wat je wil en kan, met hulp van Faber in de praktijk en/of via de schildersvakopleiding door.
  • Wij hebben de ambitie om landelijk te gaan opleiden. Op dit moment bieden wij de opleiding echter alleen vanuit onze locatie in Helmond. Niet woonachtig in de omgeving, maar wel bereid om daar opleiding te volgen? Wij gaan graag met jou in gesprek.
  • Als goed werkgever leiden wij kosteloos op. Dit doen we op de Faber vakschool, maar later ook via cursussen of de schildersvakopleiding. Je opleidingsovereenkomst teken je bij ons.
  • Jij wilt maken, bouwen en creëren en vindt het leuk om te werken met én voor mensen.
  • Uiteraard houden wij gedurende het opleidingstraject met alles rekening. Ook de huidige coronamaatregelen.
  • Met oog op veiligheid en vooral het succesvol kunnen afronden van de opleiding, beheers jij de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift.
  • * Wij gaan graag persoonlijk met je in gesprek om af te stemmen wat je tijdens je stage betaald krijgt. Dit is namelijk afhankelijk van achtergrond, je situatie en (werk)ervaring.
  • Faber staat als organisatie voor persoonlijke aandacht. Wij kiezen daarom bewust voor kleine klassen. Enthousiast geworden? Gezien de kleine klassen hebben we beperkt ruimte. Kom daarom snel met ons in contact.

Interesse in een van de opleidingen Faber Vakschool? Neem contact met ons op

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Ik werd op maandag benaderd en was op dinsdag al aan het werk !

Gavin Higgs

Schilder bij Wagemans