Faber Vakschool

Meer weten over de Faber Vakschool?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.


Waarom de Faber Vakschool?

Er is genoeg schilder-, timmer- en metselwerk. Meer werk dan alle huidige schilders, timmermannen en metselaars aankunnen. Gezien onze rol in deze branche wil Faber graag meer zijn. Meer dan alleen een goede werkgever en samenwerkingspartner. Daarom hebben we onze Faber Vakschool opgericht.

Onze vakschool voor uw organisatie.

Op onze vakschool leren wij iemand de basis. Een basis die een medewerker inzetbaar en productief maakt voor een project. Nog veel belangrijker, wij laten mensen verliefd worden op het vak. Zodat zij toekomst zien en zich graag verder willen ontwikkelen.

 

 

 

 

Hoe we die ontwikkeling tijdens en na de opleiding vorm geven? Dat gaat in goed overleg met u en de medewerker. Onze uitgangspunten:

 • Hoe beter opgeleid, hoe meer continuïteit en zekerheid. Dit geldt voor zowel uw organisatie als de medewerker zelf;
 • Bij voorkeur leiden wij op in samenwerking met een van de erkende MBO beroepsopleidingen. BBL of BOL;
 • Behoefte, kennis en kunde van de medewerker en uw organisatie staat bij ons altijd centraal;
 • Wij ondersteunen u en uw medewerker vanuit onze rol als HR specialist met bijbehorend netwerk.

Wij hebben onze voorkeur, maar sommige mensen leren nu eenmaal beter in te praktijk. Bij bepaalde bedrijven is hier ook tijd en ruimte voor. Bij andere organisatie juist niet. Daarom bieden wij altijd maatwerk.

Het opleidingstraject

Binnen de Faber Vakschool bieden we opleidingen aan met een baangarantie. Opleiden blijft maatwerk. Daarom gaan wij persoonlijk met alle kandidaten in gesprek om te achterhalen of het schildersvak en een leerwerktraject bij de kandidaat past. Het is geen schildersvakopleiding. We leren de kandidaat de basis van het vak. Hij of zij kan zichzelf daarna verder ontwikkelen in de praktijk, of via de schildersvakopleiding.

Zijn kandidaten enthousiast om te starten aan de Vakschool? Dan laten we ze eerst een dagje meelopen om kennis te maken met de verschillende opleidingen. Zo komen zij er in de praktijk achter welke opleiding het beste bij ze past. Dit vergroot de kans dat de opleiding ook succesvol wordt afmaakt.

Goed om te weten:

 • Wij hebben de ambitie om landelijk te gaan opleiden. Dit in meerdere disciplines. Op dit moment bieden wij de opleiding echter alleen aan vanuit onze locatie in Helmond. Is u bedrijf niet gevestigd in de omgeving Helmond, maar is uw medewerker wel bereid te reizen? Wij gaan graag met iedereen in gesprek.
 • Wij leiden graag vanuit een samenwerking met bijbehorende overeenkomst uw medewerker op.
 • De kandidaat / uw medewerker wil maken, bouwen en creëren en vindt het leuk om te werken met en voor mensen.
 • Uiteraard houden wij gedurende opleidingstraject rekening met alles. Ook de huidige coronamaatregelen.
 • Met oog op veiligheid en vooral het succesvol kunnen afronden van de opleiding, beheerst de kandidaat de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift.
 • Faber staat als organisatie voor persoonlijke aandacht. Wij kiezen daarom bewust voor kleine klassen. Enthousiast geworden? Gezien de kleine klassen hebben we beperkt ruimte. Kom daarom snel met ons in contact. Ook als je niet een geschikte kandidaat kent, maar wel mensen een plek wilt bieden.

Interesse in een van de opleidingen Faber Vakschool? Neem contact met ons op

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Ik werd op maandag benaderd en was op dinsdag al aan het werk !

Gavin Higgs

Schilder bij Wagemans