Referenties

Jimmy de Ridder

Ik krijg mijn loon netjes op tijd en ook bij speciale gelegenheden zijn ze erg attent.
Jimmy de Ridder (61)
Glaszetter bij Schildersbedrijf Geurt Jansen

"Vutter en toch doorwerken in je eigen branche." Toen Jimmy van de Ridder op zijn 61e met de VUT ging, was hij er nog niet aan toe om achter de geraniums te gaan zitten. Maar ja, met VUT en dan toch blijven werken in dezelfde branche als waar je vandaan komt, dat is volgens de wet niet toegestaan.

“Ik wilde nog graag dingen erbij doen”, vertelt Jimmy, die als glaszetter werkte bij schilders¬bedrijf Geurt Jansen in Ermelo. “Toen ik met de VUT ging, wilde ik het glaswerk nog niet laten voor wat het was.”
De mogelijkheden om na je vervroegde uittreden nog betaald werk te blijven doen, zijn beperkt. Zeker als het gaat om hetzelfde werk als voor de VUT. Gelukkig bood Faber met haar payroll-constructie uitkomst. “Ik had het prima naar mijn zin bij de firma Jansen”, verklaart Jimmy. “Eigenlijk wilde ik nog helemaal niet stoppen. Gelukkig kan ik nu via Faber nog steeds bij dezelfde firma mijn eigen werkzaamheden uitoefenen.”

Jimmy werkt nu parttime en hij is daar erg blij mee: “Ik heb nu een 0-urencontract. Dat betekent dat ik per week een wisselend aantal uren draai. Afhankelijk van hoeveel werk er is, gaat het om ongeveer 6 uur per week. En ik doe precies hetzelfde werk als ik deed voor mijn VUT. Ik maak dan wat minder uren, het plezier is er niet minder om.” Dat Faber nu zijn werkgever is, bevalt Jimmy wel. “Ik krijg mijn loon netjes op tijd en ook bij speciale gelegenheden zijn ze erg attent. Deze gelegenheden waren onder andere een Sinterklaasmiddag en een Kerstbijeenkomst. Met mijn vakantie was er een presentje en een kaartje met mijn verjaardag. Dat doen ze erg goed!”