Referenties

Jan Wester

Ik ben via Faber continu aan het werk bij dezelfde baas.
Jan Wester (40)
Schilder bij Kranendonk Schilders

Elk jaar kreeg hij te maken met winterwerkloosheid. Sinds de opening van de Faber-vestiging in Joure, is daar een eind aan gekomen.

“Ik werd letterlijk aan de kant geschoven, zodra het winter werd”, vertelt Jan. “Er was dan niet genoeg werk, dus kon ik weer de WW in.” Dit jaar werd alles anders, toen Faber contact met hem zocht. “De kennismaking met Faber verliep prettig. Eerst een goed gesprek en binnen een maand had ik een contract. Andere winters kreeg ik een WW-uitkering, nu heb ik doorlopend werk.” Jan wordt verloond volgens de schilders-CAO. “Ik kon kiezen tussen de schilders-CAO en de uitzend-CAO. In mijn situatie, met al flink wat opgebouwd pensioen, was de eerste mogelijkheid de beste. Ik kan me wel voorstellen dat jongere schilders liever nu wat meer verdienen en dus kiezen voor de uitzend-CAO. Maar ik heb ervoor gekozen om via de schilders-CAO mijn pensioenopbouw gewoon door te laten lopen.”

Jan ziet nog meer voordelen van zijn detacheringscontract: “Ik ben via Faber continu aan het werk bij dezelfde baas, Kranendonk Schilders uit Noordwolde. Voorheen bij andere uitzendbureaus werkte ik de ene week voor die baas en dan weer voor een ander. Dat gaf geen zekerheid. Bij Faber heb ik in ieder geval een contract van 78 weken. Dit bevalt me veel beter. Ik weet waar ik aan toe ben.” De voordelen plukt Jan nu al: “Ik heb van Kranendonk leidinggevende taken erbij gekregen, die krijg je niet zo snel als je ergens onregelmatig werkt.”

Als zijn contract afloopt, kan Jan een nieuw contract bij Faber krijgen of bij Kranendonk in dienst komen. “Je merkt aan alles dat Faber verstand heeft van zaken. Ze zijn er speciaal voor de schildersbranche. Werk je via Faber, dan kun je je laten verlonen volgens de schilders-CAO. Veel schilders weten dat niet.”