Referenties

Willem Donk

Ik had het al een tijdje niet meer naar mijn zin bij mijn toenmalige werkgever. Nu weer wel!
Willem Donk (43)
Schilder bij Bouwbedrijf Oude Wolbers B.V.

Gezocht en gevonden: schildersbaan met coördinerende taken. Al 25 jaar in het vak en via Faber Personeelsdiensten op de ideale werkplek beland. Dat is in een notendop het verhaal van Willem Donk (43) uit Deventer.

Zomer 2007 begon het bij Willem te kriebelen: “Ik had het al een tijdje niet meer naar mijn zin bij mijn toenmalige werkgever. Betalingen waren niet altijd op tijd, en er waren nog wat zaken die niet liepen. Juist in die tijd, zag ik de advertentie van Faber erg vaak, dus ik dacht: wie niet waagt, die niet wint.”
Het contact met de vestiging Rijssen van Faber was snel gelegd en Willem herinnert zich het eerste gesprek nog levendig. “Er werd goed naar me geluisterd en ik kreeg echt het gevoel dat Faber voor een geschikte baan voor mij kon zorgen. Ik gaf aan dat ik naast het uitvoerende werk ook graag coördinerende taken op me wilde nemen.” Via Faber is Willem nu gedetacheerd bij aannemersbedrijf Oude Wolbers in Borne waar hij het erg naar zijn zin heeft. Dat hij niet wordt behandeld als een gedetacheerde blijkt wel uit het feit dat hij, net 2 maanden in dienst, mee mocht met het personeelsuitje naar Berlijn. En onlangs nog, toen er een nieuwe bus werd aangeschaft, kreeg hij inspraak bij de aankoop.

De liefde komt van twee kanten. “Oude Wolbers heeft me gevraagd bij hen in vaste dienst te komen en ik zou dat graag willen. Ik heb nu met mijn coördinerende werkzaamheden als het ware mijn eigen bedrijfje binnen een bedrijf en dat bevalt uitstekend.” In het eerste gesprek met Faber gaf Willem al aan dat hij graag wat meer verantwoordelijkheden had. “Dat hebben ze uitstekend opgepikt. Mijn contactpersoon herinnerde zich een functie die aansloot op mijn wensen. Grote klasse als je zo achter je product staat en meedenkt.” Uiteindelijk ambieert Willem toch een vast contract bij Oude Wolbers, ook al ziet hij geen verschil met de detacheringsconstructie van Faber. “Ik krijg elke donderdag mijn salaris overgemaakt en elke vrijdag mijn loonstrookje. Dankzij Faber is dat goed geregeld!”