De doorgroeimogelijkheden van een timmerman?

Terug naar overzicht
Nieuws

De doorgroeimogelijkheden van een timmerman

Ben jij een timmerman en wil je doorgroeien of je specialiseren? Of heb je misschien nog nooit gewerkt als timmerman, maar lijkt het je interessant? Op deze pagina lees je wat de doorgroeimogelijkheden van een timmerman zijn.

Een timmerman voert regelmatig werkzaamheden uit die ter voorbereiding zijn voor een schilder of metselaar. Je kan als timmerman diverse functies uitoefenen. Zo kan jij je specialiseren als bijvoorbeeld betontimmerman, onderhoudstimmerman of houtbewerker, maar je kan je ook bezig houden met allerlei timmerwerkzaamheden. Dan ben je een allround timmerman.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden van een timmerman?

Zoals hierboven beschreven kun je op verschillende manieren doorgroeien als timmerman. Je kan je kennis verbreden in het vak door veel werkervaring op te doen, zodat je aan de slag kan gaan als allround timmerman. Of je specialiseert je binnen een van de vakgebieden en zorgt dat je alle ins en outs hiervan kent. Denk aan een betontimmerman die alles weet over alle verschillende soorten en typen bekistingen.

Daarnaast kan je als timmerman ook doorgroeien naar functies waarin je meer de leiding hebt. Denk aan een baan als voorman timmerman, waarin je mede verantwoordelijk bent voor de uitvoering van een project. In deze rol ben je het eerste aanspreekpunt van collega’s en coördineer, organiseer en controleer je of alles op rolletjes loopt.

Wat zijn jouw baankansen als timmerman?

Een timmerman kan aan de meest uiteenlopende projecten werken. Zo kan jij werken op een bouwplaats waar nieuwbouwwoningen worden gebouwd, maar je kan ook aan de slag met bedrijfspanden die gerenoveerd worden. Of wat dacht je van het opknappen van een oud gebouw, zoals een kerk of museum? Het kan allemaal.

Als timmerman heb jij een goede positie op de markt. Timmermannen zijn extreem schaars, wat betekent dat er meer vraag is naar timmermannen dan dat er timmermannen zijn. Goed nieuws voor jou, want dat betekent dat jij de banen voor het uitkiezen hebt.

Toch kan het soms best lastig zijn om jouw ideale baan als timmerman te vinden. Met welk bedrijf heb jij een klik? Mag je met leuke collega’s werken? Allemaal vragen die kunnen spelen op het moment dat jij een baan zoekt. Naast een goed salaris, zijn secundaire arbeidsvoorwaarden ook belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het aantal vakantiedagen die je als timmerman hebt, of de mogelijkheid tot opleidingen volgen.

Aan de slag als timmerman bij Faber

Bij Faber zoeken wij jouw droombaan. Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij de mooiste projecten bij jou in de buurt. Dit kunnen projecten voor langere duur zijn, maar ook projecten voor korte duur. Net wat aansluit jouw wensen en ambities. Samen vinden wij de baan die bij jou past, zodat jij elke dag met veel plezier je werk kunt uitvoeren. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Zo gaan we elke dag een stap verder om persoonlijk het verschil te maken.

Staat jouw ideale vacature er niet tussen? Geen probleem. Neem contact met ons op en dan gaan we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Uiteindelijk zijn we op zoek naar die ene factor die ons Faber maakt: jij bent thuis in je vak!

Ben jij enthousiast geworden en lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als timmerman bij Faber? Wij hebben genoeg vacatures voor mensen die van vakmanschap houden. Bekijk hier alle vacatures voor timmermannen en solliciteer snel!

Staat jouw droom vacature als timmerman er niet tussen?

Laat jou wensen aan ons weten en wij helpen je alsnog aan jouw droombaan.

Neem contact met ons op