Vast contract bij Faber

Faber voor opdrachtgevers

De juiste schilder, timmerman of bouwvakker voor jouw project. Hulp bij opleiden of HR-vraagstukken? Faber is al ruim 15 jaar dé dienstverlener in de bouw- en schilderbranche.

Neem direct contact met ons op

 • TEG Multisite Sites
 • Faber
 • Faber voor opdrachtgevers
 • Onze dienstverlening

  Faber staat klaar voor opdrachtgevers. Ben jij op zoek naar een schilder, timmerman of vakkracht om al je projecten te kunnen uitvoeren? Of ben jij juist op zoek naar een partner die de werkgeversrisico’s uit handen neemt? Welk HR-vraagstuk je als bouw- of schildersbedrijf ook hebt. Faber helpt je hier graag bij. Vanaf het vinden, opleiden en binden van personeel. Tot het totaal uit handen nemen van alle HR-vraagstukken.

  Meld hier direct je vacature aan of  maak een afspraak voor een vrijblijvend kopje koffie

  Faber is al 15 jaar dé dienstverlener in de bouw- en schilderbranche

  Wij werken door heel Nederland met meer dan 700 bedrijven samen in de bouw- en schilderbranche. Ook werken wij intensief samen met partners als OnderhoudNL, Schildersvakopleiding, BouwendNederland. Vanzelfsprekend zijn wij als branchespecialist in bezit van alle documenten en de juiste marktkennis om jou maximaal van dienst te kunnen zijn.

  Welk HR-vraagstuk je als organisatie ook hebt, Faber helpt je hier als branchespecialist graag bij. Meer weten over wie wij zijn? Lees dan ons verhaal of bekijk onze referenties.

  Veelgestelde vragen

  Hoe helpen jullie mij aan de juiste vakspecialist?

  De juiste persoon op de juiste plek, op het juiste moment. Dat is waar het om draait. Hoe Faber je hierbij kan helpen? Door het aanbieden van een vaste en flexibele schil. Zodat je in staat bent om pieken en dalen op te vangen als bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer je een groot project binnen hebt gehaald, maar niet genoeg capaciteit hebt. Of wanneer je jouw werkgeversrisico wil beperken, als het seizoen tegenvalt. Bij Faber helpen we je met vakmensen voor de korte en lange termijn. Net waar jij als opdrachtgever behoefte aan hebt.

  Hoe we de juiste persoon voor jou vinden? Door een uitgebreid wervingsapparaat. Wij kennen al onze vakmensen en onze database persoonlijk. (Ja, écht allemaal!).  Dat vinden wij heel normaal, want alleen zo kunnen we bepalen welke vakbedrijven en vakmensen het best bij elkaar passen. En zo heb jij continu de allerbeste vakmensen aan het werk. Benieuwd naar de juiste oplossing voor jou? Kom langs voor een kop koffie. Dan vertellen we je over alle mogelijkheden bij Faber.

  Welke HR-zaken nemen jullie uit handen?

  Formeel zijn wij de werkgever van onze vakmensen, die vaak al lang bij Faber werken. Zo regelen we alles vanaf starten tot aan het pensioen. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheekverklaring, maar ook de pensioenregeling. Bij een speciale gebeurtenis, een verjaardag of de geboorte van een kindje regelen we een aardigheidje. En ook de zomerborrel, het Sinterklaasfeest, de kerstborrel én het kerstpakket regelen wij. Gewoon om te laten zien dat we aan onze vakmensen denken. En we helpen bij administratieve zaken, zoals het invullen van de uren, declaratieformulieren en overige financiële aspecten. Zie ons als een afdeling die jouw personeelszaken uit handen neemt.

  Welke arbeidsvoorwaarden hanteren jullie?

  Wij zijn wettelijk verplicht om een groot deel van de arbeidsvoorwaarden zoals die binnen jouw organisatie worden gehanteerd te volgen. De arbeidsvoorwaarden zijn voor een groot deel dus afhankelijk van de CAO die bij jullie bedrijf van toepassing is. Wij zoeken graag voor je uit welke voorwaarden precies bij jullie van toepassing zijn. Daaruit volgt een voorstel met inschaling voor het loon, eventuele vergoedingen, welk pensioenfonds.

  Goede vakkrachten zijn schaars, daarom bieden wij ze naast de verplichte arbeidsvoorwaarden unieke Faber voorwaarden:

  • Twee opleidingen per jaar (VCA, houtrot, enzovoort).
  • Pensioenkeuze,
  • Vast dienstverband.
  • De keuze uit de mooiste bedrijven om voor te werken.
  • Een zomerborrel en geschenken.
  • Faber app met de mogelijkheid uitbetaald te krijgen wanneer vakmensen willen.
  • Sinterklaasfeest
  • Indien nodig hulp bij de aanvraag van een hypotheek door middel van perspectiefverklaring.
  • Jubileum vieren bij 5 en 10 jaar of meer in dienst.
  • Kerstborrel en kerstpakket.
  • En deelname aan ons spaarprogramma.

  Met onze unieke voorwaarden maken wij voor de vakkrachten, maar ook voor jouw organisatie het verschil. Het zorgt namelijk voor extra binding en tevredenheid wat zich vertaalt in productiviteit en loyaliteit.

  Hoe blijven jullie aantrekkelijk in deze arbeidsmarkt?

  Er is genoeg schilder-, timmer- en metselwerk. Meer werk dan alle huidige schilders, timmermannen en metselaars aankunnen. Gezien onze rol in deze branche biedt Faber meer. Wij zijn meer dan alleen een goede werkgever en samenwerkingspartner.

  1. Daarom hebben we onze Faber Vakschool opgericht. Op onze vakschool leren wij instromers/ starters de basis.
  2. Onze vakmensen krijgen altijd de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door cursussen en opleidingen te volgen, zoals duurzaam bouwen of asbest herkennen. Daarin werken wij samen met met verschillende vakopleidingen waaronder de SchildersVakopleiding.
  3. Daarnaast vinden we bij Faber gezondheid en vitaliteit belangrijk. We begeleiden, adviseren en ondersteunen ook op dit gebied. Zodat vakkrachten veilig en met plezier hun vak uitoefenen. Zowel nu als in de toekomst.
  4. Formeel zijn wij werkgever. In de praktijk zijn wij zaakwaarnemer voor uw organisatie, maar ook voor onze vakkrachten. Wij maken het (werk)leven voor jullie allebei leuker en gemakkelijker. Daar maken wij het verschil.
  Met welke partijen werken jullie samen?

  We werken door heel Nederland met meer dan 700 bedrijven samen in de bouw- en schilderbranche. Bij Faber vinden we integriteit, gezonde nuchterheid, sociale betrokkenheid, inlevingsvermogen en liefde voor het vak belangrijk. Daarom werken wij graag samen met vakbedrijven die zich hierin herkennen. Zo laten wij onze vakmensen met een goed gevoel naar hun werk gaan.

   

  Wat kost een schilder, timmerman, bouwvakker?

  De kosten van een vakkracht kunnen sterk uiteenlopen. Denk aan ervaring en opleiding. Een leerling zal bijvoorbeeld een stuk minder kosten dan een zeer ervaren zelfstandig werkende vakkracht. Daarnaast spelen variabelen als CAO, pensioen, loon, soort dienstverband en eventuele vergoedingen een rol in het bepalen van het tarief.

  Wij hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat de kosten altijd afgezet moeten worden tegen de opbrengsten. Daarom stemmen wij aan de voorkant het tarief af en evalueren we regelmatig de samenwerking en specifiek ook de productiviteit van onze vakkrachten. Deze evaluaties helpen ons om onze vakkrachten te coachen en verder op te leiden. Dit maakt hen breder inzetbaar en (nog) productiever.

  Met welke netwerkpartners werken jullie samen?

  Als Faber zijn wij partner van Onderhoud NL, BouwendNederlandSchildersVakopleiding, diverse ROC’s en lid stichting Normering arbeid, ABU.

  Neem contact met ons op

  Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen, of ben je benieuwd welke mogelijkheden wij hebben voor jou? Stuur ons een bericht via het onderstaande formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.