Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Wij helpen je en staan je graag persoonlijk te woord.

Stel hier je vraag Ga naar veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen:

Hoe helpen jullie mij aan de juiste vakspecialist?

De juiste persoon op de juiste plek, op het juiste moment. Dat is waar het om draait. Hoe Faber je hierbij kan helpen? Door het aanbieden van een vaste en flexibele schil. Zodat je in staat bent om pieken en dalen op te vangen als bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer je een groot project binnen hebt gehaald, maar niet genoeg capaciteit hebt. Of wanneer je jouw werkgeversrisico wil beperken, als het seizoen tegenvalt. Bij Faber helpen we je met vakmensen voor de korte en lange termijn. Net waar jij als opdrachtgever behoefte aan hebt.

Hoe we de juiste persoon voor jou vinden? Door een uitgebreid wervingsapparaat. Wij kennen al onze vakmensen en onze database persoonlijk. Ja, écht allemaal!).  Dat vinden wij heel normaal, want alleen zo kunnen we bepalen welke vakbedrijven en vakmensen het best bij elkaar passen. En zo heb jij continu de allerbeste vakmensen aan het werk. Benieuwd naar de juiste oplossing voor jou? Kom langs voor een kop koffie. Dan vertellen we je over alle mogelijkheden bij Faber.

Welke HR-zaken nemen jullie uit handen?

Formeel zijn wij de werkgever van onze vakmensen, die vaak al lang bij Faber werken. Zo regelen we alles vanaf starten tot aan het pensioen. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheekverklaring, maar ook de pensioenregeling. Bij een speciale gebeurtenis, de verjaardag of geboorte van een kindje en , regelen we een aardigheidje. En ook de zomerborrel, het Sinterklaasfeest én de kerstborrel en het kerstpakket regelen wij. Gewoon om te laten zien dat we aan onze vakmensen denken. En we helpen bij administratieve zaken, zoals het invullen van de uren, declaratieformulieren en overige financiële aspecten. Zie ons als een afdeling die jouw personeelszaken uit handen neemt.

Welke arbeidsvoorwaarden hanteren jullie?

Twee opleidingen per jaar (VCA, houtrot, enzovoort). Pensioenkeuze, en kansen voor een vast dienstverband. De keuze uit de mooiste bedrijven om voor te werken. Een zomerborrel en geschenken. Faber app met de mogelijkheid uitbetaald te krijgen wanneer vakmensen willen. Sinterklaasfeest, een collectieve zorgverzekering met korting op premies. Keuze uit salaris per week of per vier weken. Indien nodig hulp bij de aanvraag van een hypotheek door middel van perspectiefverklaring. Jubileum vieren bij 5 en 10 jaar of meer in dienst. Kerstborrel en kerstpakket. En deelname aan ons spaarprogramma.

Hoe blijven jullie aantrekkelijk in deze arbeidsmarkt?

Er is genoeg schilder-, timmer- en metselwerk. Meer werk dan alle huidige schilders, timmermannen en metselaars aankunnen. Gezien onze rol in deze branche biedt Faber meer. Meer dan alleen een goede werkgever en samenwerkingspartner.

  1. Daarom hebben we onze Faber Vakschool opgericht. Op onze vakschool leren wij zij instromers/ starters de basis.
  2. Onze vakmensen krijgen altijd de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door cursussen en opleidingen te volgen, zoals duurzaam bouwen of asbest herkennen. Daarin werken wij samen met met verschillende vakopleidingen waaronder de SchildersVakopleiding.
  3. Daarnaast vinden we bij Faber gezondheid en vitaliteit belangrijk. We begeleiden, adviseren en ondersteunen ook op dit gebied. Zodat vakkrachten veilig en met plezier hun vak uitoefenen. Zowel nu als in de toekomst.
  4. Formeel zijn wij werkgever in praktijk zijn wij zaakwaarnemer voor uw organisatie, maar ook voor onze vakkrachten. Wij maken het (werk)leven voor jullie beide leuker en gemakkelijker. Daar maken wij het verschil.
Met welke partijen werken jullie samen?

We werken door heel Nederland met meer dan 700 bedrijven samen in de bouw- en schildersbranche. Bij Faber vinden we integriteit, gezonde nuchterheid, sociale betrokkenheid, inlevingsvermogen en liefde voor het vak belangrijk. Daarom werken wij graag samen met vakbedrijven die zich hierin herkennen. Zo laten wij onze vakmensen met een goed gevoel naar hun werk gaan.

 

Wat kost een schilder, timmerman, medewerker bouw?

Wat je betaalt voor het inhuren van een medewerker via Faber is afhankelijk van:

  • Het type functie.
  • Het bruto uurloon van de medewerker.
  • Vorm: Detacheren, uitzenden.

Kortom we kunnen het tarief dus pas vaststellen als een aantal details bekend zijn.

Goed om daarin te weten:

  • Je betaald alleen per gewerkt uur + reiskosten. Dat betekent dus ook: no cure,no pay.
  • Het bruto uurloon word voor het grootste deel bepaalt door bruto uurloon. Dat laatste bepaal jij.
Met welke netwerkpartners werken jullie samen?

Als Faber zijn wij partner van Onderhoud NL, BouwendNederlandSchildersVakopleiding, diverse ROC’s en lid stichting Normering arbeid, ABU.