Werving & Selectie

Ben jij op zoek naar een vakkracht, zoals een schilder, timmerman of een bouwvakker?

Laat ons je zonder gedoe helpen aan de juiste medewerker(s).

Meld direct je vacature aan  onze aanpak

 

Hoe werven wij en helpen wij jou aan de juiste vakkracht?

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en nog grotere tekorten aan schilders, timmermannen of -vrouwen en vakkrachten dreigen. Enerzijds door vergrijzing, anderzijds door toenemende vraag in de bouw- en schilderbranche. Toch lukt het ons dagelijks om onze partners te helpen aan en met gekwalificeerd personeel.

Hoe wij dit doen? Door het volgen van de volgende 4 stappen. Wil jij ook graag door ons geholpen worden? Meld dan jouw vacature aan

1. Offline

Wij zijn al ruim 15 jaar als specialist werkzaam in en voor de bouw en schilderbranche. Dit maakt dat wij een groot landelijk en lokaal netwerk bezitten. Als specialist werken wij samen met partners als de Schildervakopleiding, OnderhoudNL, BouwendNederland, diverse ROC’s en het UWV. Al jaren adverteren wij met regelmaat in landelijke dagbladen, lokale kranten, vakbladen en zijn wij aanwezig op vakbeurzen.

Onze landelijke aanwezigheid in de branche combineren we met ons lokale netwerk. Lokaal zijn wij sponsor of adverteren we bij diverse sportclubs. Dit doen wij strategisch verspreid door heel Nederland. Onze vakkrachten bezoeken wij dagelijks. Tijdens zo’n bezoek breiden wij ons netwerk verder uit. Juist omdat wij als meer dan 15 jaar als specialist werken in en voor de bouw- en schilderbranche weten deze vakkrachten ons te vinden. Dit zorgt ervoor dat wij in het bezit  zijn van de grootste database met (latent) werkzoekenden.

2. Online

Werk je met ons samen, dan hoef jij je niet te verdiepen in de inzet van online tools. Denk aan: jobboardmarketing, SEA, SEO, marketingautomatisering, videomarketing en de inzet van social media. Op basis van de doelgroep en dataonderzoek zorgen wij ervoor dat we op de juiste plekken, op het juiste moment en de juiste manier zichtbaar én vindbaar zijn.

In deze krappe arbeidsmarkt is grofweg 10% van de vakkrachten actief op zoek naar een baan. Daarom verleiden wij de latent werkzoekenden via o.a. display campagnes en social media om actief bij ons te solliciteren. Hoe we dat precies doen? Tijdens een kop koffie vertellen we je er graag meer over.

Vrijblijvend koffie drinken of meld direct je vacature aan

3. Ontwikkelen & Opleiden

Wij verleiden gemotiveerde kandidaten om te kiezen voor de bouw- en schilderbranche en leiden hen op via onze Vakscholen. Daarmee zorgen wij voor nieuwe instroom in de branche. Ervaren vakkrachten bieden wij jaarlijks minimaal twee gratis opleidingen aan. Zo zijn zij breder inzetbaar. Dit is fijn voor onze partners én voor de medewerkers. Zo dragen wij bij aan meer zekerheid, afwisseling in werk en een breder toekomstperspectief.

Bekijk opleiden van personeel voor meer informatie.

4. Halen van vakkrachten

Er is op dit moment meer werk dan dat er Nederlandse vakspecialisten zijn. Tegelijker tijd kent de arbeidsmarkt een gigantische mismatch. Geschoolde, gemotiveerde vakkrachten woonachtig in Nederland, maar afkomstig uit andere landen. Vakkrachten die, omdat ze de Nederlandse taal niet machtig zijn, niet werken of werken in een andere branche. Bijvoorbeeld in de logistiek. Zonde!  Met een specialistisch recruitmentteam zoeken wij voor onze partners deze vakkrachten. Wij halen ze uit een ander land of uit andere branche.

Uniek aan onze aanpak? Wij verbinden mooie bedrijven met gekwalificeerd personeel. Anderstaligen die Engels spreken, al zelfstandig woonachtig zijn in Nederland of in staat zijn om zelfstandig woonruimte te regelen. Wij werven vakkrachten die het vak verstaan en zorgen ervoor dat zij zich bij ons Thuis voelen in het vak.

Hoe ziet ons selectieproces eruit?

We hanteren een uitvoerig selectieproces:

  1. Telefonische intake & cv screening;
  2. Inwinnen van minimaal 1 referentie (indien mogelijk);
  3. Persoonlijke intake bij de kandidaat thuis of bij ons op kantoor;
  4. Waar gewenst plannen we een meewerkdag in.

Contact ons voor meer informatie of meld direct je vacature aan