De Faber Vakschool

Waarom de Faber Vakschool?

Weet je dat er meer schilderwerk is dan dat er schilders zijn? Gek, want als schilder heb je mooi werk. Een baan met zekerheid én een goed salaris. Een baan waar je trots op mag zijn. Wil jij mooi werk, zekerheid en een goed salaris? Laat je opleiden via de Faber Vakschool en ga aan de slag als schilder!

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • TEG Multisite Sites
 • Faber
 • Vakschool
 • Vakschool voor kandidaten
 • Wat kan Faber jou bieden?

  Binnen de Faber Vakschool bieden we je een opleiding aan met baangarantie. In het eerste gesprek ontdekken we of het volgen van een leer- en werktraject bij je past.

  Ben je net als wij verliefd geworden op het vak? Dan kan je een opleiding bij Faber volgen. Tijdens deze opleiding van 4 weken leer je de basis van het vak. Vervolgens loop je 10 weken stage. Wil je daarna verder leren? Ook dan helpen we je verder met een groot aanbod opleidingen.

  Bekijk hier ons gehele opleidingsaanbod

  Heb je de vakschool afgerond?

  Wij zijn er als werkgever voor je. Bij de start van je loopbaan als schilder tot aan je pensioen.

  Wil je na de vakschool werken als schilder, in de praktijk verder leren of juist verder de schoolbanken in? Bij Faber sta jij centraal. Als medewerker, maar vooral als mens. Wij willen dat jij je goed voelt en werk hebt waar je trots op bent en vooral blij van wordt.  Dus of je nu wel of niet verder wilt doorgroeien, wel of niet wilt leren, je wilt specialiseren in bijvoorbeeld renovatiewerk of constructiewerk. Wij zijn er om te zorgen dat jij je thuisvoelt in je vak.

  Of je in loondienst werkt of uiteindelijk eigen ondernemer wilt worden. Faber is er voor jou. Vanaf het begin tot aan je pensioen.

  Maak, leer, faal, sta weer op, leun en ontwikkel.
  Faber is jouw vertrouwde thuisbasis.

  Creëren en leren doe je bij Faber. Meer weten?

  Voor wie is dit opleidingstraject interessant?

  Jij wilt een mooi vak waarmee jij het verschil maakt, maar ook zekerheid en een goed salaris. Waar begin je als je nog niet de juiste opleiding hebt afgerond? En wat als je niet zeker weet of je de schildersvakopleiding van drie jaar wil of kan afronden? Wat nu als je liever leert in de praktijk?

  Faber is jouw startpunt en vertrouwde thuisbasis.

  Wat is het verschil met een reguliere opleiding?

  Het verschil:

  • Je leert bij ons echt alleen en versneld de basis van schildersvak. Dus geen bijvakken als wiskunde, Engels en Nederlands. Bij ons leer je wat jij leuk vindt.
  • Je ontvangt vanuit Faber een certificaat en geen mbo-diploma.
  • Verdien je als schilder minder dan een collega met mbo-diploma? Niet per se. Echt schilderen leer je vooral in de praktijk.
  • Wel is het zo dat een mbo-diploma meer zekerheid en vooral doorgroeimogelijkheden geeft. Daarom helpen we je na het afronden van de vakschool graag verder ontwikkelen. Afhankelijk van wat je wil kan dit in de praktijk, via ons opleidingsaanbod of via de SchildersVakopleiding.
  Deze opleiding is geschikt voor.

  Iedereen die op zoek is naar mooi werk. Een baan met zekerheid en een goed loon. Verder ben je gemotiveerd en wil je graag met je handen werken.

  Met het oog op veiligheid en het succesvol af kunnen ronden van de opleiding beheers je de Nederlandse taal op B2 niveau.

   

  Onze opleidingslocaties.

  Wij hebben de ambitie om landelijk op te gaan leiden in 2023 verwachten wij meer opleidingslocaties te openen. Op dit moment bieden wij de opleiding aan vanuit:

  • Breda
  • Harderwijk
  • Helmond
  • Rosmalen
  • Tilburg

  Niet woonachtig in de omgeving, maar wel bereid om daar opleiding te volgen? Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden.

  Neem contact met ons op.

  Wat zijn de kosten en voorwaarden?

  Als goed werkgever leiden wij kosteloos op. Dit doen we op de Faber Vakschool en daarna ook via cursussen of de SchildersVakopleiding.

  We vragen je om een opleidingsovereenkomst bij ons te tekenen.

  Wat ga ik verdienen tijdens mijn stage?

  Wij gaan graag persoonlijk met je in gesprek om af te stemmen wat je tijdens je stage betaald krijgt. Dit is namelijk afhankelijk van achtergrond, je situatie en (werk)ervaring.

  Plan een gesprek bij ons in.

  Hoe groot zijn de klassen?

  Faber staat als organisatie voor persoonlijke aandacht. Wij kiezen daarom bewust voor kleine klassen met maximaal 12 mensen. Enthousiast geworden? Gezien de kleine klassen hebben we beperkt ruimte.

  Neem daarom snel contact met ons op.

  Wat gebeurt er bij een corona lockdown?

  Uiteraard houden wij gedurende het opleidingstraject met alles rekening. Ook eventuele coronamaatregelen.

  Mede door de kleine klassen hebben wij tot nog toe ook tijdens de lockdowns op veilige wijze de opleiding kunnen verzorgen. En verandert er ineens wat, dan lossen we het op.

  Heb je vragen over de verschillende opleidingen, of ben je benieuwd welke mogelijkheden wij hebben voor jou?
  Stuur ons een bericht via het onderstaande formulier, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.