Schilder

Ons verhaal

Het verhaal van Faber. Waarom Faber is gestart? Waarom kiezen vakkrachten en bedrijven in de bouw- schildersbranche om samen te werken met Faber?
En waarom zou jij kiezen voor Faber? Wij vertellen je ons verhaal.

Lees het hier of hoor het van de vakkracht zelf

De start

Faber is in 2005 opgericht door Arjen Bos. In de jaren vóór de start van Faber werkte Arjen in de bemiddelingsbranche. Hierdoor merkte hij op dat er geen HR dienstverlener werkzaam was voor,- en in de schildersbranche. Hij had de wens om voor zichzelf te beginnen en hij zag een kans. Een kans om:

  • Meer zekerheid, opleidingsmogelijkheden aan schilders te kunnen bieden;
  • Schildersbedrijven te kunnen ontzorgen door het wegnemen van werkgeversrisico’s, de werving en hulp bij HR vraagstukken.

Liefde voor het vak

Des te meer Arjen zich verdiepte, hoe verliefder hij werd op de branche. Want; een schilder, die maakt dromen van anderen waar. Of het nu dat droomhuis, de oplevering van een nieuw bedrijfspand of het schilderen van een hele woonwijk betreft. Er was alleen nog geen partij die schildersbedrijven en schilders hielp met het realiseren van hun dromen. Niet gek dus dat Arjen in 2005 Faber is gestart. En dat de liefde voor het vak en de branche al bij de oprichting diep zat, is wel duidelijk. Het bedrijf is vernoemd naar het Latijnse woord voor: ambachtsman of vakman.

Groeien

In 2012 bereikten we landelijke dekking met de Schilderstak van Faber, en lokaal bedienden wij het merendeel van de schildersmarkt. Vanuit die markt en de bouwbranche kwam ook de vraag naar andere vakkrachten, zoals timmerlieden. Daarom zijn wij ons ook gaan verdiepen in de bouwbranche. Dit resulteerde in de oprichting van onze Bouwtak in Amersfoort. Inmiddels bedienen wij met Faber Bouw klanten verdeeld over het hele land.

Waar onze groei vandaar kwam en komt?

Lees meer over: onze dienstverlening voor vakkrachten of onze dienstverlening voor opdrachtgevers

En uitbreiden

In 2021 hebben wij een opleidingstak toegevoegd in de vorm van de Faber Vakschool. Dit zodat we onze bijdrage kunnen leveren aan de extra instroom van gemotiveerde vakkrachten in de branche. Daarmee kunnen wij nu het traject bedienen van opleiding tot en met pensioen. Dit doen wij nu op twee locaties voor de functie van schilder. Wij  hebben de ambitie om dit de komende jaren landelijk uit te bouwen. Vanzelfsprekend willen wij landelijk ook snel andere disciplines gaan aanbieden.

Lees hier meer over onze vakschool voor bedrijven

Lees hier meer over onze vakschool voor kandidaten

De basis

De start van Faber in 2005 is nog steeds de basis van vandaag. Jij, als vakkracht, klant én als mens staat bij Faber op nummer 1. Wij leren onze vakkrachten én opdrachtgevers persoonlijk kennen. We vinden het werk wat bij jou als schilder, timmerman of vrouw, en als vakkracht past. Werk met een goed loon, zekerheid en waar jij blij van wordt. Aan de andere kant vinden wij zo voor jouw als partner de beste vakkracht voor jouw projecten.

Wat is er door de jaren heen niet veranderd?

Wij geloven nog steeds in het kennen & kunnen van elk mens. Van een schilder, de timmerman en uiteraard de timmervrouw. Bij Faber is iedereen gelijk. Of je aan het begin van jouw carrière staat, of de fijne kneepjes al jaren kent. Wij luisteren, begrijpen en helpen je verder. Dat is ons verhaal.