Hoe word je timmerman

Terug naar overzicht
Nieuws

Hoe word je timmerman

Benieuwd naar hoe jij een timmerman kan worden? Lees dan snel verder.

Als timmerman -vrouw voer je vaak werkzaamheden uit ter voorbereiding van schilder of metselaar. Zo kan het zijn dat jij betonfundering, dakconstructies of kozijnen maakt. Ook monteer je vloeren, trappen en scheidingswanden. Een afwisselende baan dus. Een baan die je alleen kan uitvoeren als kan werken met verschillende soorten machines en gereedschap. Dit kan je leren door naar school te gaan en of te leren in de praktijk.

 

Welke opleiding moet je doen om timmerman te worden?

Wil jij timmerman worden? Dan kan je een mbo BOL-opleiding of BBL-opleiding tot Timmerman volgen. BOL staat voor beroeps opleidende leerweg. Dat betekent dat je het grootste deel van de opleiding op school doorbrengt. BBL staat voor beroeps begeleidende leerweg. Dan combineer je werken met leren en leer je het vak vooral in het werkveld.

Binnen de opleiding heb je verschillende niveaus. Zo kun je met niveau 1 starten als bouwplaatsassistent en doorleren naar niveau 2. Op niveau 2 leer je de kneepjes van het vak als timmerman. Heb je de ambitie om allround timmerman te worden? Dan kan je doorleren naar niveau 3.

Wil jij nog een stapje verder gaan? Dan kan je op niveau 4 een vervolgopleiding volgen als Middenkaderfunctionaris Bouwkunde of Kaderfunctionaris Bouwkunde.

Om als timmerman het werkveld in te gaan, is het handig als je een VCA op zak hebt. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Met een VCA-certificaat laat je zien dat je basiskennis hebt van veiligheid. Zowel voor jezelf als voor jouw collega’s. Je kent de wet- en regelgeving, zodat je gevaarlijke situaties en handelingen kan herkennen. Met als doel deze gevaarlijke situaties voorkomen.

Leren in de praktijk

Wil jij timmerman worden? Dan helpen wij je graag. Het liefst in de vorm van een BBL traject: wij helpen je aan een baan en met een mbo opleiding. Dit geeft jou de beste basis en met een diploma op zak vergoot jij je kans op een goede toekomst.

Natuurlijk begrijpen wij dat niet iedereen geschikt is voor de schoolbanken. En er is veel meer timmermanwerk dan dat er timmermannen zijn. Daarom helpen wij je ook graag als je niet naar school kan of wil, maar het vak van timmerman wil leren. Hoe wij dit doen? Wij koppelen aan een leermeester die je alles leert over het vak. Deze leermeester kun je alles vragen.

Enthousiast? Bekijk dan hier onze leerling timmerman vacatures

Staat jouw ideale leerling vacature er niet tussen? Geen probleem. Neem contact met ons op en dan gaan we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Bij ons ben jij thuis in je vak!

Neem contact met ons op