Recruiter bij Faber

Terug naar overzicht
Nieuws

Een dag uit het leven van Caroline

Recruiter bij Faber

Als recruiter in de bouw en schildersbranche

Een dag uit het leven van onze corporate recruiter Caroline 

Je eigen collega’s uitzoeken. Dat is wat Caroline Zweers (29) het allerleukste vindt aan haar werk als corporate recruiter bij Faber.
Iedere werkdag staat in het teken van het vinden van de juiste Faber-collega’s. Best lastig, in zo’n schaarste markt. Juist die uitdaging vindt Caroline tof. “Het geeft mij voldoening als iemand later vrolijk rondloopt op de vestiging,” vertelt ze trots.
Meestal start Caroline met het bijwerken van alle berichten. Interessante kandidaten? Dan pakt ze direct de telefoon om een gesprek aan te knopen. Na een stukje werving, is het tijd voor het (her)schrijven van vacatureteksten. Door haar achtergrond in HR en recruitment, kloppen collega’s regelmatig aan bij haar voor advies. “Ik werk altijd data gedreven, dat werkt voor mij erg goed. Hoe kan ik iemand op het juiste moment benaderen? Of kan ik mijn vacaturetekst beter vindbaar maken,” legt ze uit.
Ook bestaat haar werkdag grotendeels uit het begeleiden van kandidaten en nieuwe collega’s. Bij vragen rondom het sollicitatieproces. Krijgt iemand de baan? Dat voelt voor Caroline echt als een succesmoment. “Elke keer als er iemand aan wordt genomen, ervaar ik datzelfde gevoel van dat je een nieuwe baan hebt gekregen. Dat is echt heel leuk aan mijn werk.”
Ben jij benieuwd of werken bij Faber ook iets voor jou kan zijn? Caroline vertelt je er graag meer over.

Of bekijk hier onze interne vacatures