Wanneer heb jij recht op Vorstverlet?

Terug naar overzicht
Nieuws

Vorstverlet

Vorstverlet

Ijs, sneeuw. vorst. Bij ijzig koud en winters weer heb jij onder bepaalde omstandigheden recht op Vorstvelet. Wanneer en waar heb jij recht op? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is Vorstvelet?

Vorstverlet is een regel die ingaat als het werk gestaakt moet worden vanwege de weersomstandigheden. Meestal gaat het om vorst. Er wordt ook wel gesproken van ‘onwerkbaar weer’.

 

Wanneer heb je recht op Vorstverlet?

In een aantal cao’s staat dat je niet mag werken bij een gevoelstemperatuur lager dan -6˚C. Goed om te weten het gaat om gevoelstemperatuur, het hoeft dus niet echt hard te vriezen.  Of je echt recht hebt op Vorstvelet hangt af van een aantal zaken. Namelijk:

  • Het is afhankelijk van onder welke cao je valt;
  • Of jouw werkgever, opdrachtgever wel of geen ander werk kan bieden;
  • Lukt het jouw werkgever of opdrachtgever om de gevoelstempratuur boven de -6 ˚C te brengen? Dan heb je geen recht op Vorstvelet;
  • Pas als bij een tweede meeting om 10:30 de gevoelstemperatuur nog onder de -6˚C ligt mag je naar huis. Ga je eerder dan heb je geen recht op Vorstvelet.

Wanneer en waar je bij Vorstvelet recht op hebt is dus afhankelijk van de precieze situatie. Wij Faber zoeken graag voor je uit waar je exact recht op hebt en helpen je graag verder.

Laat hier je contactgevens achter en wij checken waar je recht op hebt en helpen je verder.