Doorwerken na pensioen

Terug naar overzicht
Nieuws

Waarom Bernard (68) na zijn pensioen nog altijd met veel plezier bij Faber werkt

Doorwerken na je pensioen

Waarom je in hemelsnaam 40 uur gaat werken, als je ook lekker van je pensioen kan genieten? Dat doe je alleen als je je werk écht heel leuk vindt. Bernard Rademakers (68) is er zo een. Renoveren en restaureren vindt hij machtig mooi. “Faber zorgt ervoor dat ik iets om handen heb. En er ook nog lekker voor word beloond.”
Er zijn genoeg mensen die niet kunnen wachten tot dat ze met pensioen gaan. Lekker rustig aan doen op hun ouwe dag. Iedereens goed recht, maar Bernard begrijpt er niets van. Na twee jaar op de bank te zitten, verveelt hij zich kapot. Hij wil iets te doen hebben. Toevallig belt net op dat moment Alan de Craen, accountmanager bij Faber, op.

Van timmerman naar uitvoerder

Bernard is bijna 16 jaar als hij stopt met school. Geld verdienen, dat is wat hij wil. Hij start als leerling timmerman en groeit in de loop der jaren door naar een uitvoerder die zelfstandig projecten leidt. “Ik heb ook winkelinterieur mogen maken voor verschillende winkels. Dan kwam ik bijvoorbeeld in Spanje, Italië, België en verbleef ik daar een week. Dat was wel heel gaaf,” vertelt Bernard trots.

Hij komt er al snel achter dat zijn passie ligt bij restaureren en renoveren. “Je bent dan altijd bezig met iets anders. De ene keer is het sloopwerk, de andere keer ga je aan de slag met kozijnen. Juist die afwisseling maakt het leuk.”

“Bij Faber werk je steeds aan verschillende projecten, dus dat maakt het leuk.”

Hij werkt voor verschillende aannemers en heeft afwisselende banen. Dan komt hij in 2018 in contact met Faber. Hij gaat in gesprek en er is meteen een klik. Doordat hij een vaste accountmanager heeft, kan Bernard altijd bij iemand terecht voor vragen. “Bij Faber werk je steeds aan verschillende projecten, dus dat maakt het interessant.”

Lekker met pensioen, of toch niet?

Na één jaar werken bij Faber, is het tijd voor pensioen. Bernard mag op zijn 65ste levensjaar genieten van zijn ouwe dag. Dat doet hij twee jaar, maar dan slaat de verveling toe. Precies op dat moment belt Alan de Craen, accountmanager van Faber. Perfecte timing. “Ik was er wel klaar mee om op de bank te zitten. Ik wil iets om handen hebben en dan kan ik ’s avonds lekker genieten op de bank.”

Waarom Bernard niet liever op zijn ouwe dag gaat genieten van zijn pensioen? “Ik heb altijd hard gewerkt en voel me fit. Faber zorgt ervoor dat ik iets om handen heb. En er ook nog lekker voor word beloond.” Een 40-urige werkweek schrikt Bernard dus niet af. Vooral niet omdat hij zijn werk écht heel leuk vindt. Doorwerken na pensioen is dát doen, waar hij blij van wordt.

“Faber heeft alle zaken altijd goed op orde en er zijn veel mooie projecten,” vertelt Bernard. Hij geeft aan dat restauratie en renovatie hem goed liggen, dus Alan vindt klussen die matchen met die wens.

“Het werken bij Faber zorgt er ook voor dat mijn sociale wereld wat groter wordt.”

Ook nog vrije tijd

Of Bernard dan helemaal niet meer geniet van zijn pensioen? Dat natuurlijk wel. Hij ploft nog regelmatig op de bank in de avond. En geniet van zijn vrouw en hond. Zo hebben ze een gedeelde hobby: paarden. Het verzorgen van de dieren kost veel tijd en daar genieten Bernard en zijn vrouw van. Ze houden allebei niet van stilzitten en willen genieten van het leven.

Bernard hoopt voorlopig nog lekker aan het werk te blijven. Hoe de toekomst eruitziet, ziet hij dan wel. Voorlopig blijft hij in ieder geval nog veel projecten voor Faber doen. Op zijn 75ste vindt hij het allemaal wel mooi geweest. Dan hoopt hij lekker met zijn vrouw van zijn pensioen te genieten. “We hebben een caravan in de Ardennen. Daar zullen we dan vast en zeker heel wat uurtjes doorbrengen.” Dat doen ze nu ook, maar dan af en toe in het weekend.

Ook bij Faber aan de slag?

Wil jij net als Bernard iets om handen hebben? Faber gaat graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Wij hebben genoeg vacatures voor mensen die van vakmanschap houden. Bekijk hier al onze vacatures.

Staat jouw ideale vacature er niet tussen? Geen probleem. Neem contact met ons op en dan gaan we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Uiteindelijk zijn we op zoek naar die ene factor die ons Faber maakt: jij bent thuis in je vak!