Wat doet een timmerman

Terug naar overzicht
Nieuws

Wat doet een timmerman (functieomschrijving en taken)?

Dit zijn de werkzaamheden en taken van een timmerman

Als timmerman maak, repareer en monteer je dingen van hout. Je plaatst bijvoorbeeld raamkozijnen of deuren. Maar ook een scheidingswand of plafond timmer je zo in elkaar. Dit doe je voor nieuwbouwwoningen, kantoorpanden, maar ook bestaande gebouwen. Soms werk je binnen en soms buiten. Dit kan zelfstandig zijn, maar het kan ook zijn dat je samen met collega’s werkt aan een project.

Als timmerman voer je met regelmaat werkzaamheden uit die ter voorbereiding zijn voor een schilder of metselaar. Binnen het vak zijn er verschillende functies die jij kan uitoefenen. Zo kan jij je specialiseren als bijvoorbeeld betontimmerman, onderhoudstimmerman of houtbewerker. Je kan je ook bezig houden met allerlei timmerwerkzaamheden. Dan ben je een allround timmerman.

Welke competenties heb je nodig als timmerman?

Er zijn verschillende taken die een timmerman kan uitvoeren. Je kan je bezighouden met het samenvoegen van houtelementen in de beginfase van een project. Of je houdt je juist meer met het eindproces bezig. Focussen op de afwerking van een project. Misschien doe jij het allemaal. Hoe dan ook, je werkt met bouwmaterialen. Deze materialen moet je als timmerman kennen. Je weet welke verschillende soorten hout er bestaan. Gereedschap ken je van binnen en van buiten.

Je bent handig en hebt bouwkundig inzicht. Weet hoe te werken met bouwkundige en technische tekeningen. Daarnaast houd jij de planning van het project in de gaten. Via Faber zorg je dat je altijd genoeg materiaal en gereedschap hebt om te werken.

Waar kan je werken als timmerman?

Ben jij een timmerman of wil je timmerman worden? Dan kan je aan de meest uiteenlopende projecten werken. Zo kan jij werken op een bouwplaats waar nieuwbouwwoningen worden gebouwd, maar je kan ook aan de slag met bedrijfspanden die gerenoveerd worden. Of wat dacht je van het opknappen van een oud gebouw, zoals een kerk of museum? Het kan allemaal.

Lijkt het jou tof om aan verschillende projecten te werken? Denk dan eens aan werken als timmerman bij Faber. Je komt bij ons in dienst, maar gaat aan de slag bij de mooiste projecten bij jou in de buurt. Dit kunnen projecten voor langere duur zijn, maar ook projecten voor korte duur. Net wat aansluit jouw wensen en ambities. Samen vinden wij de baan die bij jou past, zodat jij elke dag met veel plezier je werk kunt uitvoeren. Opleidings- en doorgroeimogelijkheden vinden wij heel belangrijk. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Zo gaan we elke dag een stap verder om persoonlijk het verschil te maken. Bij ons voel jij je thuis in je vak.

Enthousiast geworden? Check hier onze timmerman vacatures

Staat jouw droomvacature als timmerman er niet tussen?

Laat jou wensen aan ons weten. Wij helpen je alsnog aan jouw droombaan.

Neem contact met ons op