Wat verdient een schilder?

Terug naar overzicht
Nieuws

Wat verdient een schilder?

Ben jij benieuwd wat het salaris van een schilder is? In dit artikel vertellen we je wat een schilder gemiddeld verdient en op welk salaris jij als schilder kan rekenen. Meer weten over de diverse functies binnen het vakgebied schilders? Lees hier meer over de functies en richtingen die jij als schilder kan kiezen.

Salaris van een schilder

Als schilder bij Faber kun je rekenen op een salaris dat past bij je ervaring en kennis. Het salaris van een schilder bij Faber is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je opleidingsniveau, ervaring en de regio waarin je werkzaam bent. Ook het soort werk dat je doet kan invloed hebben op je salaris. Naast jouw opleidingsniveau, zijn er ook verschillende certificaten en diploma’s die je als schilder kan behalen. Het behalen van deze certificaten en diploma’s kan ook van invloed zijn op je salaris.

Het gemiddelde salaris van een schilder in Nederland ligt tussen de €2.000 en €3.000 bruto per maand. Dit bedrag kan hoger liggen wanneer de schilder over meer ervaring beschikt of een hoger opleidingsniveau heeft. Het gemiddelde salaris kan ook variëren per sector waarin de schilder werkzaam is. Zo verdienen schilders in de nieuwbouwsector over het algemeen meer dan schilders in de onderhoudssector. Daarnaast kan het salaris van een schilder ook verschillen per regio in Nederland. In grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam liggen de salarissen over het algemeen hoger dan in kleinere steden en dorpen.

Het salaris van een ervaren schilder ligt over het algemeen tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand. Ook hier spelen meerdere factoren mee, zoals de sector waarin je werkzaam bent, het soort werk dat wat je doet, en de regio waarin je werkt. Ga je net aan de slag als schilder en heb je een mbo-opleiding afgerond? Dan kan je als starter rekenen € 2.168,- bruto, afhankelijk van je opleiding, sector en regio. Binnen enkele jaren kan dit oplopen tot € 2.300,- en na ongeveer 5 jaar kan een ervaren schilder een salaris hebben van € 2.600,- bruto per maand. Moet je het vak nog leren en ga je als schilder in opleiding aan de slag? Dan verdien je ongeveer € 1.600,- bruto per 4 weken.

Het CAO van een schilder

Als nieuwbouw schilder zal je waarschijnlijk onder de cao van schilders-, afwerking- en glaszetbedrijven vallen. Onder welke cao je precies zal vallen is uiteindelijk afhankelijk van het bedrijf waarbij je werkt. In de meeste gevallen zal dit het schilders cao zijn, maar het kan ook zijn dat je als schilder onder het bouw cao valt.

Meer weten over werken als schilder?

Als schilder bij Faber kun je rekenen op een goed salaris, maar ook op andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het spaarprogramma, waarmee je punten spaart en leuke cadeaus kan kopen van jouw gewerkte uren, of de gezellige kerst- of sinterklaasborrels. Waar je ook staat in jouw loopbaan, wij zijn er als werkgever voor jou. Om jouw leven makkelijker én leuker te maken. Vanaf het moment dat je bij ons start tot aan je pensioen. We zorgen dat je goed wordt betaald, werkzekerheid hebt en werkt met de leukste collega’s. Ook helpen we je met het declareren van jouw kilometers, een hypotheekverklaring of brengen we een taartje als er iets te vieren valt. Bij Faber ben jij thuis in je vak.

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn als schilder bij Faber? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze schilder vacatures. Nog geen schilder, maar zou je graag schilder willen worden? Ook dan kan je bij Faber terecht! Via onze Faber Vakschool leiden we je op tot schilder.

Bekijk hier de vacatures