Schilder Chris: ‘Mijn werk voelt als een kindje’
Terug naar overzicht
Nieuws

Werk voelt als een kindje

Werk voelt als een kindje

Chris Huwaë (39) had nooit verwacht dat hij vandaag de dag met een schilderskwast in zijn hand zou staan. Alhoewel hij zeventien jaar geleden een schildersdiploma behaalde, lagen zijn interesses heel ergens anders. Festivals organiseren en bezig zijn met de verkoop van een paar mooie sneakers. Dat was wat hij leuk vond. Hij leidde een gaaf leven in Amsterdam, maar daar kwam vijf jaar geleden verandering in. Zijn werk voelt als een kindje.

Toen Chris vijf jaar geleden hoorde dat zijn vriendin zwanger was, besloot hij samen met haar te verhuizen.“ Ik wist dat ik weg moest uit Amsterdam. Dat was beter voor mij en voor ons.” Inmiddels wonen ze samen met twee zoontjes én een hond in Apeldoorn.

Een nieuw pad

Na de evenementenbranche in Amsterdam kwam Chris terecht bij een elektronische groothandel in Apeldoorn. Daar werkte hij zich op van magazijnmedewerker naar voorraadbeheerder. Maar toen kwam in maart 2020 corona om de hoek kijken. Zijn contract werd niet verlengd en Chris kwam in de WW terecht.

“Tijdens de eerste golf waren bedrijven nog erg voorzichtig, dus ik werd nergens aangenomen. Ik moest op zoek naar iets anders en bedacht me dat ik ook nog een schildersdiploma had. Ik dacht: ‘waarom niet?’” Chris kwam een vacature van Faber tegen en besloot te solliciteren. Uiteindelijk kwam hij bij Dooper Onderhoud terecht. “Dat is van Hessel Dooper. Die man van het CDA, die kwam met het vuurwerkverbod,” vertelt Chris lachend.

“Het is super leuk werk, want je werkt met veel verschillende mensen samen. Ook al werk je om elkaar heen, je komt uiteindelijk toch weer samen op een plek terecht.”

Leider van het voetbalteam én je opdrachtgever

Chris heeft een aantal klussen voor Dooper mogen doen, maar die opdracht stopte in oktober. Hij schakelde meteen met Remco, zijn accountmanager. “Remco zocht een nieuwe opdracht en kwam bij mijn huidige opdrachtgever terecht. De eigenaar van dit bedrijf is toevallig ook de leider van mijn voetbalteam, dus dat is heel toevallig.” Of het gek voelt? Dat niet. “Het is gewoon heel gezellig.”

Bij Schildersbedrijf Dusink, zijn huidige opdrachtgever die onder meer voor de retailbranche werkt, staat Chris regelmatig in een winkel de muren op te knappen. Dit keer niet met een paar sneakers in zijn handen, maar met een verfkwast. “Het is super leuk werk, want je werkt met veel verschillende mensen samen. Denk bijvoorbeeld aan aannemers en elektriciens. Ook al werk je om elkaar heen, je komt uiteindelijk toch weer samen op een plek terecht.”

Maar niet alleen in de retailbranche knapt Chris dingen op. Zo vertelt Chris ook over een oud museum en een nieuwe trainlocatie van FC Utrecht waar hij aan de slag mocht voor een klus. “Je moet echt heel netjes, maar ook snel werken. Juist doordat je met allemaal verschillende mensen samenwerkt, is het belangrijk dat iedereen zich goed aan de planning houdt. Anders vertraag je het hele project.”

“Je werkt zo lang aan iets, waardoor het aanvoelt als een kindje. Dan rijd je er vervolgens langs en kijk je echt met trots naar wat je gemaakt hebt.”

Trots

Of Chris uiteindelijk blij is met zijn keuze om alsnog het schildersvak in te gaan? Zeker. “Ik heb plezier in mijn werk en eigenlijk had ik dit veel eerder moeten doen.” Vooral het opknappen van huizen vindt Chris leuk om te doen. “Dat geeft heel veel voldoening. Je werkt zo lang aan iets, waardoor het aanvoelt als een kindje. Dan rijd je er vervolgens langs en kijk je echt met trots naar wat je gemaakt hebt.”

Toekomstdromen

Chris is nog lang niet klaar met het schilderen. In de toekomst zou hij graag nog door willen groeien. “Wie weet tot projectleider of misschien wel een andere functie.” Hij ziet zichzelf voorlopig wel bij Faber blijven. “Hier krijg je echt de kans om te groeien. Als ze in je geloven, gaan ze voor je en daar krijg je veel voor terug.”

Ook bij Faber aan de slag?

Wil jij ook, net als Chris, als schilder aan de slag? Werk wat voelt als een kindje. Of misschien in de bouw? Bij Faber hebben we een hoop mooie vacatures.

Staat jouw droom vacature er niet tussen?

Laat jou wensen aan ons weten en wij helpen je alsnog aan jouw droombaan.

Neem contact met ons op