Schilder

Allround schilder bij Faber

Wat verdient een allround schilder?
Wanneer past de baan van allround schilder bij jou?
Wat zijn de werkzaamheden en wat doet een allround schilder?

Lees meer of bekijk direct de vacatures

Ben jij op zoek naar een afwisselende, uitdagende baan waarin je kan werken met je handen?

Dan is het werk van allround schilder iets voor jou. Als allround schilder werk je met allerlei materialen, verfsoorten, kleuren, ondergronden. Vaak doe je ook glaswerk en verricht je kleine reparaties. Deze baan past perfect als je wat meer ervaring hebt in het vak en graag verschillende werkzaamheden doet op verschillende plekken. Of je nu een kwast, roller, plamuur of een schuurmachine in de hand hebt jij maakt er iets moois mee. Van een houtreparatie tot decoratie schilderen.

 

vacatures allround schilder

Wat zijn jouw werkzaamheden als allround schilder?

Als allround schilder voorzie je kunststof, houtwerk, beton, metaal of andere materialen van een verflaag. Het voorbehandelen: schuren, plamuren, afplakken en repareren behoord tot je taken. Vanaf houten kozijnen tot een een brug als allround schilder kan je op heel veel plekken aan de slag. Zowel buiten als binnen. Als allround schilder verricht je vaak ook specialistische taken als behangen, houtrot herstellen, glas zetten, spuitwerk en decoratief schilderwerk.  Als allround schilder ben je breed inzetbaar. Wat je precies doet, waar je precies werkt dat hangt af van je opdrachtgever.  De meeste allround schilder werken vooral aan nieuwbouwprojecten en gebouwen. Het leuke aan deze rol jij bent ook inzetbaar in andere sectoren bijvoorbeeld de industrie, water en wegenbouw.

Wat doe je als allround schilder?

Jij zorgt ervoor dat een gebouw weerstand heeft tegen storm, regen, wind, zonlicht en vorst. Jij bent er om het overzicht op de werkplaats te bewaren. Als allrounder ben je vaak ervaren een aanspreekpunt voor collega’s. Van het voorbereidend werkt tot de oplevering van het project. Je weet als allround schilder wat, en hoe dingen moeten gebeuren. Jouw werk gaat niet over schuren, kwasten en verf. Jouw werk gaat over het bestand maken tegen de toekomst. Dromen waarmaken van anderen en daarin zelf plezier hebben in jouw eigen werk.

Enthousiast en wil jij aan de slag als allround schilder? Bekijk hier:

De vacatures of onze opleidingsmogelijkheden

Wat verdient een allround schilder?

Als allround schilder in Nederland verdien je per 4 weken ongeveer € 2.800,- bruto. Wanneer je start en vooral ervaring op doet zal dit ongeveer € 1.600,- bruto per 4 weken zijn. Wanneer je meer ervaring opdoet kan jouw salaris oplopen tot € 3.400,-. Dit salaris is gebaseerd werkweek van 37,5  uur. Wat jij precies gaat verdienen hangt ook af van waar je woont en werkt. In de randstad kan jouw salaris namelijk hoger zijn dan in op andere plekken.

Als allround schilder zal je waarschijnlijk onder het CAO van Schilders-, afwerking-, en glaszet bedrijven vallen. Onder welke CAO je precies zal vallen is uiteindelijk afhankelijk van het bedrijf waarbij je werkt. In de meeste gevallen zal dit het schilders CAO zijn, maar het kan ook zijn dat je als allround schilder onder het bouw CAO valt.