Constructie schilder

Constructie schilder

Wat verdient een constructie schilder? Wanneer past deze baan bij jou? En wat zijn de werkzaamheden van een constructie schilder?

Bekijk direct de vacatures

Houd jij van werken in de buitenlucht en bijzondere projecten?

Dan is het werk van constructie schilder  misschien iets voor jou. De werkzaamheden van een constructie schilder hebben veel weg van de werkzaamheden van een allround schilder. Maar er zijn ook grote verschillen. In plaats van het schilderen van huizen, schilder jij als constructie schilder civiele constructies. Denk bijvoorbeeld aan bruggen, monumenten, hoogspanningsmasten, sluizen, kranen en meer. Als constructie schilder  werk je vooral in de buitenlucht. Daarbij werk je veel op hoogte en kom je op bijzondere plekken.

 

Wat zijn jouw werkzaamheden als constructie schilder?

Jouw werkzaamheden bestaan uit het ontvetten, het stralen, en ontroesten van constructies. Maar ook het schilderen of spuiten daarvan. Soms gaat het enkel om schilderwerk. Regelmatig zijn onderdelen rot en moeten deze gerepareerd of vervangen worden. Vaak heb je te maken met uiteenlopende constructies. Van klein tot groot. De inhoudelijke werkzaamheden van een constructie schilder kunnen niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een “gewone” huisschilder.

Een constructie schilder heeft vaak met grotere opdrachten te maken. Grote projecten die je in een team van constructie schilders oppakt. Dit gebeurt om overlast te beperken en opdrachten snel af te kunnen ronden. Veilig werken speelt in deze baan een belangrijkere rol. Als constructie schilder werk je namelijk vaak op grote hoogtes en op bijzondere plekken. Uiteindelijk, zolang je geen last hebt van hoogtevrees, kan jij (met voldoende kennis) aan de slag als constructie schilder bij Faber.

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

Wat doe je als constructie schilder?

Het beschermen van beton- en staalconstructies is net zoals bij huizen of andere gebouwen belangrijk. Om te voorkomen dat er schade ontstaat door weersinvloeden. Ook bruggen van staal en tunnels van beton kunnen schade oplopen als deze niet goed onderhouden worden. Jij als constructie schilder zorgt voor dat onderhoud. Daarmee speel jij een belangrijke rol in de Nederlandse infrastructuur. Hoe klinkt dat?

Wil jij graag aan de slag als constructie schilder? Bekijk hier

De vacatures of onze opleidingsmogelijkheden

 

Wat verdient een constructie schilder bij Faber?

Een constructie schilder in Nederland verdient gemiddeld € 2.680,- bruto per 4 weken. Als leerling start je met een salaris van ongeveer € 1.500,-. Met genoeg ervaring kan dit oplopen tot € 3.500,- bruto per 4 weken. Dit bedrag is gebaseerd op een werkweek van 37,5 uur. Hoeveel jij precies gaat verdienen hangt dus af van je werkervaring, maar ook van waar je woont en wilt werken. De salarissen in de Randstad zijn namelijk hoger dan op andere plekken.

Als constructie schilder zal je waarschijnlijk onder de cao van schilders-, afwerking- en glaszet bedrijven vallen. Onder welke cao je precies zal vallen is uiteindelijk afhankelijk van het bedrijf waarbij je werkt. In de meeste gevallen zal dit de schilders cao zijn, maar het kan ook zijn dat je als constructie schilder onder de bouw cao valt.

Seizoenswerk

De werkzaamheden van een constructie schilder zijn soms seizoensgebonden. De weersomstandigheden moeten juist zijn om de verf duurzaam aan te kunnen brengen. Bij Faber vangen we het werk buiten het seizoen op, zodat we je het hele jaar door werk en zekerheid kunnen bieden.

 

Wil jij aan de slag als constructie schilder? Check dan deze vacatures.

Staat jouw vacature hier niet tussen? Laat je gegevens achter en wij gaan je helpen.

Stap 1
Bewerk stap 1
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Vul een geldig telefoonnummer in
Stap 2
Wijzig stap 2
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Stap 3
Bewerk stap 3
Curriculum Vitae
Geselecteerd bestand:
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Maximum bestandsgrootte van 2MB is overschreden.