Glaszetter

Wat verdient een glaszetter? Wanneer past deze baan bij jou? En wat zijn de werkzaamheden van een glaszetter?

Bekijk direct de vacatures

Zie jij gebouwen graag glashelder en werk je graag met je handen? 

Dan is de baan van glaszetter wellicht iets voor jou. Werk als glaszetter bij Faber. Isoleren, verduurzamen, ruimtes afdichten of gewoon mooier maken. Ben je werkzaam als glaszetter, dan kom je op veel verschillende plekken. Zo werk je aan monumenten, kerken, nieuwbouwwoningen en bedrijfspanden. Je wordt ingeschakeld als er mooi en specialistisch werk moet worden geleverd. Maar ook als er spoed is bij glasschade na bijvoorbeeld een inbraak.

Glas lijkt heel simpel, maar het kom in allerlei soorten en maten. Van enkelglas, dubbelglas, isolatieglas, HR+ glas, figuurglas en glas in lood. En je vindt het overal. Als scheiding van vergaderruimtes, in sjieke kantoorpanden of op grote hoogte in één van de wolkenkrabbers die Nederland rijk is. Vergeet niet de mooie monumenten met enkelglas en glas in lood. Jij komt op al deze plekken. Je werkt binnen, buiten en op grote hoogtes. Vanaf het inmeten, afmeten, snijden en nabewerking tot het veilig vervoeren. Je hebt een afwisselende baan waarbij geen dag hetzelfde hoeft te zijn. 

Wat zijn jouw werkzaamheden als glaszetter?  

Je bent verantwoordelijk voor het vervangen en plaatsen van glazen ruiten. Enkelglas, dubbel glas of speciaal glas voor zowel bestaande panden als nieuwbouw. Je plaatst waterpas en zorgt ervoor dat de afwerking net zo schittert als het glas zelf in de zon. Je weet van afkitten en afmessen en je weet dat schoon en zorgvuldig werken een groot deel van het werk is. Je zorgt voor het voorbereidende werk voor het beglazen van kozijnen, je voorziet de kozijnen van het glas en je kit het af. Je bent fysiek sterk en graag bezig. Als glaszetter is elke dag anders. Van het verwijderen van enkelglas tot het monteren van nieuw HR+glas en het plaatsen en op maat maken van glaslatten samen met jouw collega-glaszetters. Waar je ook aan de slag gaat als glaszetter. Je weet wat je te doen staat.

Wat doe je als glaszetter? 

Jij draagt een steentje bij aan het verduurzamen van Nederland. Het creëren van een gezond binnenklimaat in woningen en gebouwen. Willen mensen over op een gasloze woning. Daar speel jij als glaszetter een grote rol in. Er is namelijk minder energie nodig om de woning of het gebouw te verwarmen, wanneer er hoog rendement glas wordt toegepast. En dat glas, dat plaats jij! Is er een glasbreuk of is het glas gesprongen, dan schiet jij te hulp. Jij weet raad, jij bent scherp. Jij bent een echte glaszetter.

Hoe afwisselend de baan van glaszetter kan zijn? De ene dag ben je bezig met verduurzamen. De andere dag herstel je een oud pand met oude technieken. Zo zorg jij dat deze oude pracht behouden blijft voor een volgende generatie.  

Wil jij graag aan de slag als glaszetter? Bekijk hier

de vacatures of onze  opleidingsmogelijkheden

Wat verdient een glaszetter? 

Als glaszetter zal jouw start salaris ongeveer € 1.750,- bruto per 4 weken zijn. Wanneer je iets meer ervaring opdoet kan jouw salaris naar € 2.300,- tot € 2.810,- gaan. Dit salaris is gebaseerd op een werkweek van 37,5 uur. Wat jij precies gaat verdienen hangt ook af van waar je woont en werkt. In de Randstad kan jouw salaris namelijk hoger zijn dan op andere plekken. Als glaszetter zal je waarschijnlijk onder de cao van schilders-, afwerking- en glaszet bedrijven vallen. Onder welke cao je precies zal vallen is uiteindelijk afhankelijk van het bedrijf waarbij je werkt. In de meeste gevallen zal dit de schilders cao zijn, maar het kan ook zijn dat je als glaszetter onder de bouw cao valt. 

Wil jij aan de slag als glaszetter? Check dan deze vacatures.