Houtrot specialist /saneerder

Wat verdient een houtrot specialist/saneerder? Wanneer past deze baan bij jou? En wat zijn de werkzaamheden van een houtrot specialist/saneerder?

Bekijk direct de vacatures

Word jij blij van het werken en herstellen van hout?

Dan is een baan als houtrot specialist/saneerder iets voor jou. In deze rol werk je met hout, in het bijzonder hout dat is aangetast door houtrot. Jij als specialist herstelt duurzaam het houtwerk zodat het weer jaren mee kan en er weer mooi uit ziet. Jij werkt aan reguliere kozijnen, maar ook aan uniek houtwerk in monumenten, kerken en kastelen.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Als saneerder ben jij een specialist in het herstellen van houtrot. Denk aan ramen, deuren, dorpels en kozijnen. Het uitfrezen van de rottigheid, het vervangen van de houten onderdelen. Je weet welke epoxy pasta te gebruiken voor de beste afwerking. Als houtrot saneerder weet je raad met een fijnzaag, puntfrees, doseerpistool en modelleermessen. Je weet hoe te hangen en sluiten. Net zoals hoe je de omtrekspeling van ramen en deuren kunt veranderen. Je werkt aan projecten samen met een schilder. Jij zorgt hierbij voor een vernieuwde en verbeterde basis. Vervolgens zorgt de schilder voor de juiste afwerking. Daarom werken jullie samen als team en halen zo het beste in elkaar naar boven.  

 

Wat doe je als specialist/saneerder?

Jij zorgt er als houtrot specialist voor dat wat oud, vervallen en verrot is, weer gezond wordt gemaakt. Het werk dat jij verricht vraagt om specifieke vakkennis. Met jouw werk bespaar jij kosten voor totale vernieuwingen. Je zorgt ervoor dat het houtwerk weer bestand is tegen wat er komen gaat.

Ben je enthousiast geworden en zou jij wel aan de slag willen als houtrot specialist? Bekijk hier

de vacatures of onze  opleidingsmogelijkheden

Wat verdient een houtrot specialist?

Een houtrot saneerder in Nederland verdient gemiddeld € 2.680,- bruto per 4 weken. Als leerling start je met een salaris van ongeveer € 1.500,-. Met ervaring en écht buitengewoon goed werk kan het salaris oplopen tot € 3.500,-. Dit bedrag is gebaseerd op een werkweek van 37.5 uur. Hoeveel jij precies gaat verdienen hangt dus af van je werkervaring. En ook van waar je woont en wilt werken. De salarissen in de Randstad zijn namelijk hoger dan op andere plekken.

Als renovatie schilder zal je waarschijnlijk onder de cao van schilders-, afwerking- en glaszet bedrijven vallen. Onder welke cao je precies zal vallen is uiteindelijk afhankelijk van het bedrijf waarbij je werkt.

Aan de slag als houtrot specialist.

Geen passende vacature voor jou? Neem contact op.

Stap 1
Bewerk stap 1
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Vul een geldig telefoonnummer in
Stap 2
Wijzig stap 2
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Stap 3
Bewerk stap 3
Curriculum Vitae
Geselecteerd bestand:
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Maximum bestandsgrootte van 2MB is overschreden.