Nieuwbouw schilder

Nieuwbouw schilder

Wat verdient een nieuwbouw schilder? Wanneer past deze baan bij jou? En wat zijn de werkzaamheden van een nieuwbouw schilder?

Bekijk direct de vacatures

Meters maken en de fijne kneepjes van het schildersvak leren?

Dan is het vak van nieuwbouw schilder misschien iets voor jou. Als nieuwbouw schilder werk je vaak in hoge snelheid omdat er meters gemaakt moeten worden. Vaak ben jij met het team de laatste die aan de slag gaat voordat een pand opgeleverd kan worden.  Jij zorgt er dan ook voor dat een project binnen de afgesproken tijd kan worden afgerond. Je schildert met de beste kwaliteit verf. Nieuwbouw woningen, scholen, vakantiehuizen. Muren of plafonds, jij draait je hand er niet voor om. Met jouw vakwerk maak je het gebouw toekomstbestendig.

De meeste schilders beginnen in een allround functie of als nieuwbouw schilder.  Vaak een mooie start van een carrière met een goed loon en werkzekerheid. Een carrière waarin je door kan groeien naar functies als die van constructie schilder, leermeester, of renovatie schilder.

Wil jij aan de slag als nieuwbouw schilder? Bekijk hier

De vacatures of onze  opleidingsmogelijkheden

Wat zijn jouw werkzaamheden als nieuwbouw schilder?

Jouw werkzaamheden als nieuwbouw schilder bestaan uit het doorbehandelen van ondergronden. Zoals schuren, plamuren en afkrabben. En vervolgens uiteraard het aanbrengen van de verflagen (grond-, hecht-, tussen- en afwerklagen). Als nieuwbouw schilder denk je hierbij aan het werken en saus-klaar maken van wanden. Het schilderen van deuren, kozijnen, trappen en andere houten elementen.

En vergeet als nieuwbouw schilder niet dat je regelmatig op een ladder staat om plafonds te sauzen en muren te behangen. Als nieuwbouw schilder kan jij het perfecte gladde pleisterwerk maken. Egaal, strak en zonder oneffenheden. Je brengt primer aan op binnenmuren en plafonds. Zodat de bewoners van het pand de perfecte basis hebben voor een optimaal eindresultaat.

 

Wat doe je als nieuwbouw schilder?

Door jouw snelle en nette werk, kan een nieuwbouwpand op tijd worden opgeleverd. Je zorgt er dus voor dat mensen blij gemaakt kunnen worden. Als nieuwbouw schilder zorg jij letterlijk voor de kers op de taart. Jij bent degene die de laatste hand legt aan iemands droomhuis, een kantoor of misschien een school. Jij maakt dromen waar.

Ben je enthousiast geworden en wil jij aan de slag als nieuwbouw schilder? Bekijk hier

De vacatures of onze  opleidingsmogelijkheden in samenwerking met OnderhoudNL.

 

Wat verdient een nieuwbouw schilder?

Als nieuwbouw schilder in Nederland verdien je per 4 weken ongeveer € 1.950,- bruto. Wanneer je net start en zoveel mogelijk ervaring op doet zal dit ongeveer € 1.600,- bruto per 4 weken zijn. Wanneer je meer ervaring hebt, kan jouw salaris oplopen tot € 2.300,-. Dit salaris is gebaseerd op een werkweek van 37,5 uur. Wat jij precies gaat verdienen hangt ook af van waar je woont en werkt. In de Randstad kan jouw salaris namelijk hoger zijn dan op andere plekken. Als nieuwbouw schilder zal je waarschijnlijk onder de cao van Schilders-, afwerking- en glaszetbedrijven vallen. Onder welke cao je precies zal vallen is uiteindelijk afhankelijk van het bedrijf waarbij je werkt. In de meeste gevallen zal dit de schilders cao zijn, maar het kan ook zijn dat je als nieuw bouwschilder onder de bouw cao valt.

 

 

Wil jij aan de slag als nieuwbouwschilder? Check dan deze vacatures.

no related jobs found