Renovatie schilder

Renovatie schilder bij Faber

Wat verdient een renovatie schilder? Wanneer past deze baan bij jou? En wat zijn de werkzaamheden van een renovatie schilder?

Bekijk direct de vacatures

Heb jij oog voor detail en hou jij van oude pracht?

Dan is het werk van een renovatie schilder misschien iets voor jou. Werk je als renovatie schilder dan zorg jij voor het behoud van oude pracht voor het nageslacht. Er zijn veel voorbeelden van renovatie schilderwerk. Zoals het herstellen van monumentale gebouwen of monumenten in hun oude glorie. Als renovatie schilder kan jij uiteraard schilderen, maar vaak ook behangen, structuren en zelfs glas zetten. Aanpakken, daar hou jij van. Het renoveren van een gebouw, huis of een gedeelte hiervan. Jouw werk dient ter bescherming tegen corrosie en weersinvloeden. Verbeteren en vernieuwen terwijl je het karakter van toen behoudt, dat is wat je doet.

Wil jij aan de slag als renovatie schilder? Bekijk hier de vacatures of onze  opleidingsmogelijkheden

Wat zijn jouw werkzaamheden als renovatie schilder?

Jouw werk als renovatie schilder bestaat uit het doen van onderzoek en het maken van een plan van aanpak. Jij bepaalt met welke oude of moderne technieken je een geheel pand gaat moderniseren en opknappen. Daarbij hou je rekening met de sterke én zwakke punten van een pand. Zowel het voorbereidende werk als het daadwerkelijke schilderwerk gaat vaak een stuk verder dan bij een “reguliere” huisschilder. Denk aan het vervangen van gevelbeplating en het uitvoeren van veel voorkomende, niet-constructieve cosmetische beton of houtreparaties. Of wat te denken van het zetten van glas in lood.

Heeft een monumentaal pand kozijnen die niet goed zijn, dan zullen ze niet zo snel worden vervangen.  Als er houtrot in de kozijnen zit, zal dit worden verwijderd en de kozijnen gerestaureerd. Op die manier ademt een gebouw nog steeds dezelfde sfeer terwijl het er weer voor jaren tegenaan kan. Jij bent als renovatie schilder bekend met de regels van de gemeente. Dat houdt in dat jij weet welke zaken er wel en niet aan de buitenkant van een pand mogen worden veranderd. Als renovatie schilder beheers jij uiteraard zowel oude als de moderne schildertechnieken.

voorbeeld van renovatie werk

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

Wat doe je als renovatie schilder bij Faber?

Monumenten en gebouwen kunnen serieuze schade oplopen als ze niet goed en tijdig worden behandeld. Jij laat oude monumenten opnieuw stralen. Zodat een nieuwe generatie er op dezelfde manier van kan genieten als de generatie jaren geleden. Als renovatie schilder zorg jij ervoor dat het karakter van toen vandaag nog steeds te zien is. Jij bent een gebouwen-dokter. Als renovatie schilder zie je waar het knelpunt zit en breng je gebouwen weer in optimale staat.

Wat verdient een renovatie schilder?

Een renovatie schilder in Nederland verdient gemiddeld € 2.680,- bruto per 4 weken. Als leerling start je met een salaris van ongeveer € 1.500,- en met ervaring en écht buitengewoon goed werk kan dit oplopen tot € 3.500,- bruto per  4 weken. Dit salaris is gebaseerd op een werkweek van 37,5 uur. Hoeveel jij precies gaat verdienen hangt dus af van je werkervaring, maar ook van waar je woont en wilt werken. De salarissen in de Randstad zijn namelijk hoger dan op andere plekken.
Als renovatie schilder zal je waarschijnlijk onder de cao van schilders-, afwerking- en glaszet bedrijven vallen. Onder welke cao je precies zal vallen is uiteindelijk afhankelijk van het bedrijf waarbij je werkt.

Wil jij aan de slag als renovatie schilder? Check dan deze vacatures.

Niet jouw baan gevonden? Laat je gegevens achter en wij gaan je helpen.

Stap 1
Bewerk stap 1
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Vul een geldig telefoonnummer in
Stap 2
Wijzig stap 2
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Stap 3
Bewerk stap 3
Curriculum Vitae
Geselecteerd bestand:
Dit veld is verplicht, gelieve dit in te vullen
Maximum bestandsgrootte van 2MB is overschreden.