Leerling schilder

Schilder in opleiding bij Faber

Wat verdient een leerling schilder? Wanneer past de opleiding en de baan van schilder bij jou? En wat zijn de werkzaamheden van een leerling schilder?

Bekijk direct de vacatures

Wil jij graag werken met je handen en zie jij jezelf werken als schilder?

Wil je weten wat er allemaal bij komt kijken als je schilder wilt worden? Schilder worden kan op veel manieren. Bij Faber helpen we je graag onderzoeken welke manier het beste bij je past en helpen we je op weg. Echt schilderen en meters maken, dat leer je vooral door het in de praktijk te doen. Maar weet je dat je nooit een écht goede schilder kan worden zonder de juiste kennis? De juiste kennis van materialen en verschillende soorten verf. Zo is bijvoorbeeld niet alle verf geschikt voor alle ondergronden. En schuren en plamuren is echt een vak apart.

 

Wat doet een leerling schilder?

In het begin kom je als leerling schilder onder de hoede van ervaren schilders en leermeesters. Je werkzaamheden bestaan dan vooral uit sjouwen van materiaal, afplakken, afkrabben, schuren en gronden. Je kunt als leerling schilder snel groeien en dan biedt het schildersvak jou tal van mogelijkheden. Weet je dat er binnen het vak veel en verschillende functies zijn waarnaar jij kunt doorgroeien? Hiermee hoeft geen dag hetzelfde te zijn en heb jij als schilder afwisselend werk.

Als schilder maak je dromen waar

Als leerling schilder leer je het schildersvak in de praktijk, theorie of een combinatie daarvan. Vaak krijg je als leerling schilder tijdens deze periode al betaald, een mooi pluspunt van dit vak. Het is een baan met zekerheid, goed toekomstperspectief en je krijgt een goed salaris. Een baan waarmee jij je dromen waar kan maken. Mooi werk en terwijl jij werkt, maak jij ook dromen van anderen waar. Jij maakt tenslotte van een huis een thuis. Jij zorgt ervoor dat mensen trots naar hun bedrijfspand kunnen kijken, de oude pracht van historische panden behouden blijft en belangrijke infrastructuur onderhouden blijft. Hoe cool is dat?

Wat verdient een leerling schilder bij Faber?

Als leerling schilder zal jouw salaris aan het begin ongeveer € 1.600,- bruto per 4 weken zijn. Heb jij je MBO niveau 2 opleiding via de Schildersvakopleiding afgerond? Dan verdien je ongeveer een salaris van € 2.168,- bruto,-. Binnen enkele jaren kan dit oplopen tot € 2.300,- en na ongeveer 5 jaar kan een ervaren schilder een salaris hebben van € 2.600,- bruto per maand. Dit salaris is gebaseerd op een werkweek van 37,5 uur.

Breed inzetbaar betekent meer salaris

Afhankelijk van de cursussen die je volgt, het werk wat je precies gaat doen en waar je woont kan het salaris hoger uitvallen. In de Randstad is jouw salaris namelijk vaak iets hoger. Heb je bijvoorbeeld een houtrot-certificaat en ben je breder inzetbaar, dan verdien je als schilder ook meer. Uiteindelijk kan je als schilder doorgroeien tot een salaris van ongeveer € 3500,- bruto per maand.