Spuiter bij Faber

Spuiter bij Faber

Wat verdient een spuiter? Wanneer past de baan van spuiter bij jou? En wat zijn de werkzaamheden van een spuiter?

Bekijk direct de vacatures

Heb jij oog voor detail en hou je van werken met verschillende technieken?

Dan is het werk van spuiter misschien iets voor jou. Werk je als spuiter dan kan je werken in de lakkerij, op locatie als constructiespuiter, industriespuiter of zelfs scheepsspuiter. Ook wordt er op de reguliere bouw en schilders-plekken steeds meer gewerkt met verfspuiten en spuittechnieken. Oftewel versta jij het spuitvak; dan kan je overal aan de slag. In de automotive, luchtvaart, bij grote productiebedrijven, de scheepvaart, spoorsector, scheepsbouw en/of in de reguliere schilderbranche.   

Werk je of wil je gaan werken als spuiter dan heb je oog voor detail. Ook heb je interesse in lak en kleur. Vaak maak je namelijk zelf de lak en zorg je voor het samenstellen van de juiste en gewenste kleur. Je bepaalt of je nat lak moet spuiten of moet poeder coaten. tot slot check je met een kritische blik het eindresultaat. 

Ben je enthousiast geworden en wil jij aan de slag als spuiter? Bekijk hier

onze vacatures of onze  opleidingsmogelijkheden

Wat zijn jouw werkzaamheden als spuiter?

Als spuiter doe jij de voorbewerking. Denk aan demonteren, schuren, matteren, plamuren en vet- en stofvrij maken. De onderdelen die niet gelakt hoeven te worden dek je af. Aan de hand van ondergrond en werkopdracht bepaal je zelf welke verf en techniek je gebruikt. Dan breng je de lak aan. Dit rekening houdend met de benodigde droogtijd, laagdikte, vlakheid en diameter. Uiteraard controleer jij je werk. Afhankelijk van waar je werkt heb je soms extra taken. Zoals het aanbrengen van kit of het weer monteren van onderdelen. Als spuiter ben je vaak zelf verantwoordelijk voor het onderhouden en schoonhouden van de spuit-installatie en de benodigde apparatuur. Je werkt met chemische stoffen en werkt daarom volgens de wettelijke milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Wat doe je als spuiter bij Faber?

Jij zorgt ervoor dat er een mooi eindproduct de wereld in kan. Denk aan een trein die na onderhoud en jouw spuitwerk weer stralend het land door kan. Wat denk je van dat grote schip waar jij aan hebt gewerkt en dat verkocht is voor miljoenen euro’s. Verfwerk gaat langer mee en er hoeven minder snel opnieuw verfwerkzaamheden te worden uitgevoerd doordat jij als spuiter precies weet welke methode je wanneer moet gebruiken. Met jouw kundige spuitwerk draag jij bij aan een beter milieu. Want spuiten is vaak een milieuvriendelijkere manier van werken dan andere verfmethodes. Als spuiter vernevel jij de magie van kleur. Een vliegtuig herken je aan de kleuren. De autodeur opnieuw gespoten en een woning superstrak opgeleverd. Jij zorgt altijd voor een mooi eindresultaat.

Lijkt dit je echt een baan voor jou en wil jij aan de slag als spuiter? Bekijk hier

de vacatures of onze  opleidingsmogelijkheden

Wat verdient een spuiter?

Als spuiter zal jouw start-salaris ongeveer € 2.400,- per maand zijn. Wanneer je meer ervaring opdoet kan jouw salaris oplopen tot wel € 3.500,-. Dit salaris is gebaseerd op een werkweek van 40 uur. Wat jij precies gaat verdienen hangt ook af van waar je woont en werkt. In de Randstad kan jouw salaris namelijk iets hoger zijn dan op andere plekken.

Als spuiter zal je waarschijnlijk onder de cao van schilders-, afwerking- en glaszetbedrijven vallen. Onder welke cao je precies zal vallen is uiteindelijk afhankelijk van het bedrijf waarbij je werkt. In de meeste gevallen zal dit de schilders cao zijn, maar het kan ook zijn dat je als spuiter onder de bouw cao valt.

Wil jij aan de slag als spuiter? Check dan deze vacatures.