Leerling timmerman

Leerling / assistent timmerman

Wat verdient een leerling / assistent timmerman?
Wanneer past de baan van leerling timmerman bij jou?
En wat zijn de werkzaamheden van een leerling timmerman?

Bekijk vacatures

Sta jij aan het begin van jouw carrière als timmerman of timmervrouw?

Met een beetje schaven kan jij zelfstandig of in teamverband aan de slag. Je weet van aanpakken en jouw nieuwsgierigheid is aanstekelijk. Je leert het timmervak van de beste leermeesters. Namelijk de timmermannen en -vrouwen zelf. Uitdagend én resultaatgericht.  

Benieuwd naar onze opleidingsmogelijkheden?

Schrijf je in voor de opleiding die bij jou past

Wat zijn jouw werkzaamheden als leerling timmerman bij Faber?

Als leerling timmerman word je meegenomen in het proces van projecten van A tot Z. Van onderhoud- en renovatiewerk tot nieuwbouwprojecten. Je maakt het als leerling timmerman allemaal mee. Zodat je uiteindelijk een goede keuze kunt maken in wat jij het leukste vindt om te doen.

Als leerling timmerman krijg je te maken met het maken van betonfunderingen. Met bijvoorbeeld het maken en plaatsen van dakkapellen en andere houten elementen in huis. Je houdt je bezig met het vervangen van ramen en kozijnen. Het afhangen van deuren en monteren van hang- en sluitwerk. Als leerling timmerman leer je ook de basis van het renoveren van daken. En ook van badkamers en toiletten. En uiteraard niet te vergeten, het werken vanaf een bouwtekening.

In het begin ben je als leerling timmerman onder de hoede van de beste en ervaren timmermannen en timmervrouwen. Uiteindelijk ga je als leerling timmerman ook zelfstandig aan de slag. Projecten en deadlines geven jou als leerling timmerman de uitdaging waar je naar op zoek bent. Je maakt graag een praatje met de klant. Je bent niet bang om vragen te stellen. Jij wilt groeien!

Wat doe je als leerling timmerman?

Sinds de aangetrokken woningmarkt in 2015, neemt de vraag voor vakkundige timmermannen en timmervrouwen nog steeds toe. Het werk neemt toe, maar werkgevers kunnen lastig goed personeel vinden. Als leerling timmerman draag je bij aan het doel om dit personeelstekort tegen te gaan. Daarnaast maak je dromen van anderen waar. Terwijl je aan die van jezelf werkt. Je maakt van een huis, een thuis. Je zorgt ervoor dat mensen trots naar hun huis of pand kunnen kijken. Jij maakt mensen blij.

Wat verdient een leerling timmerman?

Als leerling timmerman zal jouw salaris ongeveer € 1.800,- bruto per maand zijn. Wanneer je meer ervaring opdoet kan jouw salaris oplopen tot € 2.400,-. Dit salaris is gebaseerd op een werkweek van 40 uur. Wat jij precies gaat verdienen hangt ook af van waar je woont en werkt. In de Randstad kan jouw salaris namelijk hoger zijn dan in op andere plekken.

CAO

Als leerling timmerman zal je waarschijnlijk onder de cao van schilders-, afwerking- en glaszet bedrijven vallen. Onder welke cao je precies zal vallen is uiteindelijk afhankelijk van het bedrijf waarbij je werkt. In de meeste gevallen zal dit het schilders cao zijn, maar het kan ook zijn dat je als leerling timmerman onder het bouw cao valt.

De Faber vakschool

Wil je jouw volwaardige mbo-diploma behalen, of wil je jouw kennis uitbreiden om nog meer kanten uit te kunnen om jouw kennen en kunnen uit te breiden? Om nog meer plezier te hebben in het werk wat je doet. Lees hier dan meer over de Faber Vakschool in samenwerking met OnderhoudNL.