Nieuwbouw timmerman

Nieuwbouw timmerman

Wat verdient een nieuwbouw timmerman? Wanneer past deze baan bij jou? En wat zijn de werkzaamheden van een nieuwbouw timmerman?

Bekijk direct de vacatures

Hou jij er van om nieuwe dingen te maken met hout?

Dan is de baan van nieuwbouw timmerman wellicht iets voor jou. Je werkt binnen en buiten. Omdat het gaat om nieuwbouw zijn de ruimten binnen vaak nog niet dicht. Op de werkvloer bevindt zich vaak van alles: werktafels, gereedschapskisten, nieuw hout, kabels, apparatuur en afval. Een echte bouwplaats dus. Een deel van het werk kan worden uitgevoerd in de timmerwerkplaats of in een loods op het bouwterrein. Je kan geen hoogtevrees hebben Een flink deel van de werkzaamheden wordt namelijk uitgevoerd op steigers, ladders of op het dak. Veel timmermannen beginnen in de nieuwbouw. Vaak een mooie start van een carrière met een goed loon en zekerheid. Een carrière waarin je door kan groeien.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Jouw werkzaamheden bestaan uit het monteren van verschillende houten constructies. Denk hierbij aan dakramen, dakkapellen, deuren en vloerconstructies. Afhankelijk van het soort gebouw ga je veel verder dan het maken van een kozijn of vloer. Sommige gebouwen hebben als basis een houtskelet. Bestaat een gebouw uit zo’n constructie dan ben jij degene die dit mag maken. Uiteraard word je als nieuwbouw timmerman vaak ook ingezet voor het aanbrengen van plinten, het plaatsen van afrasteringen en hang- en sluitwerk.

Wat doe je als timmerman nieuwbouw?

Jij helpt mee aan het opleveren van nieuwe huizen en bedrijfspanden. Daarmee maak jij als timmerman dromen van anderen waar. Met jouw werk aan nieuwbouwwoningen, doe jij ook nog eens iets aan het woningtekort. Hoe gaaf is dat?

Ben je enthousiast geworden en wil jij aan de slag? Bekijk hier

de vacatures of onze  opleidingsmogelijkheden

Wat verdient een timmerman nieuwbouw?

Als  timmerman nieuwbouw in Nederland verdien je per maand ongeveer € 2.730,- bruto. Wanneer je net start en zoveel mogelijk ervaring opdoet zal dit ongeveer € 1.700,- bruto per maand zijn. Wanneer je meer ervaring hebt kan jouw salaris oplopen tot € 3.399,-. Dit salaris is gebaseerd op een werkweek van 40 uur. Wat jij precies gaat verdienen als timmerman nieuwbouw hangt ook af van waar je woont en werkt. In de Randstad kan jouw salaris namelijk hoger zijn dan op andere plekken.

Je zal waarschijnlijk onder de cao van bouw & infra vallen. Onder welke cao je precies zal vallen is uiteindelijk afhankelijk van het bedrijf waarbij je werkt.