Blog

Terug naar overzicht
Nieuws

Faber Vakschool in Harderwijk is geopend

De Faber Vakschool in Harderwijk is officieel geopend! De afgelopen periode hebben diverse mensen met bloed, zweet en tranen gewerkt aan de inrichting van de Vakschool, zodat er op donderdag 20 april een mooi eindresultaat te zien zou zijn. En dat is gelukt! Gisteren is het lint officieel doorgeknipt en het was een feestelijke en geslaagde opening.

Tweede Faber Vakschool

Met deze opening is het de tweede eigen Vakschool van Faber waar zij-instromers de kans krijgen om het schildersvak te leren. In een traject van vier weken leert Vakschooldocent, Ad de Bruijne in Harderwijk, de zij-instromers de basis van het schildersvak. Na deze vier weken zijn de leerlingen klaar om te beginnen aan hun stage van tien weken, waar ze kans krijgen om het schildersvak in het werkveld uit te oefenen. Hebben zij de stage succesvol afgerond? Dan zijn ze klaar om meer ervaring op te doen als (leerling) schilder in de praktijk en hun vakkennis te verbreden. Daarnaast krijgen onze vakmensen de kans om ieder jaar twee opleidingen of cursussen op kosten van Faber te volgen.

Naast onze eigen Faber Vakscholen hebben we ook nog diverse samenwerkingen met bijvoorbeeld de Schildersvakopleiding en de GAP Academy waar we zij-instromers opleiden in het schildersvak. Bekijk hier alle locaties waar we leerlingen opleiden.

Het traject van de Faber Vakschool

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

Meer weten over de mogelijkheden voor zij-instromers?

Vind jij het leuk om met je handen te werken en lijkt het schildersvak je wel wat? Dan leren we je graag kennen en ontdekken we samen of de Faber Vakschool iets voor jou is. Bekijk hier alvast meer informatie of neem direct contact met ons op. Heb je al ervaring als schilder of in de bouw? Dan leren we je natuurlijk ook graag kennen. Bekijk hier onze vacatures of neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

Benieuwd wat de Faber Vakschool voor jou als opdrachtgever kan betekenen?

De vraag naar schilders is groter dan het aanbod. Daarom verleiden we gemotiveerde kandidaten om te kiezen voor de schilderbranche en leiden wij ze op. Zo helpen wij de branche en jou als partner. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf, ook in deze krappe arbeidsmarkt, voldoende personeel heeft. Zodat jij alle projecten uit kan voeren. Wil je meer weten over de Faber Vakschool of heb je interesse in een leerling schilder? Dan hebben we graag contact! Bekijk hier meer informatie over de Faber Vakschool of neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.