Blog

Terug naar overzicht
Nieuws

Faber en UWV zetten zich samen in voor meer vakkrachten in de toekomst

Helmond – Op donderdag 9 februari zijn de papieren van de samenwerking tussen het UWV en Faber officieel ondertekend. Hiermee gaan we in de toekomst nauw samenwerken met het zoeken en opleiden van vakmensen in de schildersbranche.

Omscholing via Faber

Op dit moment is er grote krapte op de arbeidsmarkt. Die krapte heeft bij Faber voor verandering gezorgd. Wij zien in dat er momenteel, maar vooral ook in de toekomst, niet genoeg vakmensen in de bouw- en schilderbranche zijn voor het werk dat er ligt. Dat maakt dat wij sinds 2021 onze eigen Faber Vakschool hebben. Hier leiden we mensen op in het vakmanschap. Ook hebben we diverse samenwerkingen met ROC’s, de GAP Academy en de Schildersvakopleiding om toekomstige vakmensen op te leiden.

Met deze samenwerkingen zorgen we er samen voor dat er genoeg vakmensen worden gecreëerd. Het UWV gaat Faber helpen bij het vinden van mensen die het leuk vinden om zich om te laten scholen naar de schildersbranche. Om alvast een kijkje te nemen in het schildersvak, zijn de collega’s van het UWV op bezoek gekomen bij onze Vakschool in Helmond. Daar hebben ze kennisgemaakt met het schildersvak in de praktijk, uiteraard met tips en begeleiding van onze vakschooldocent Dennis.

 

Is het schildersvak wat voor jou?

Word jij blij van dingen met je handen maken? Dan is werken als schilder misschien wel wat voor jou. Wat je achtergrond of leeftijd ook is, wij komen graag in contact met jou om de mogelijkheden te bespreken. Bekijk onze vacatures voor leerlingen of lees hier meer over ons traject van de Faber Vakschool.

Liever de bouw in?

Dat kan ook! Bij Faber zoeken we toekomstige schilders, maar ook timmermannen en bouwvakkers. Bekijk onze vacatures hier.

Lees ook: